Mooie samenwerkingen bij schoolontbijt de Egelantier

Leerlingen van Basisschool De Egelantier Buiten die behoefte hebben aan schoolontbijt ontvangen wekelijks een boodschappentas dankzij een succesvolle samenwerking tussen lokale partners.

Een mooie samenwerking met buurthuis Het Buitenhuis, Delft voor Elkaar, GGZ dagbesteding van Doel, GGZ Delfland die de paketten samenstelt, JOGG die adviseert over de gezonde samenstelling, Bianca van Hooff die het project coördineert en PLUS Retail Martin Panis die de producten levert en wekelijks fruit sponsort.

De pakketten, samengesteld door Doel GGZ Delfland met gezondheidsadvies van JOGG, bevorderen gezonde voeding. GGZ cliënten vinden zinvolle dagbesteding in dit proces. PLUS Retail Martin Panis levert de producten en sponsort wekelijks vers fruit.

Belangrijk is dat het initiatief de verantwoordelijkheid voor het ontbijt bij gezinnen laat, zonder de school te overbelasten. De succesvolle pilot wordt komend jaar voortgezet, waardoor nog meer leerlingen kunnen profiteren van deze waardevolle ondersteuning.

Wethouder Joëlle Gooijers ging langs, Klik hier!

 

Foto: Linkedin bericht Wethouder Joëlle Gooijers