"Van het deelnemen aan een evenement tot het opzetten van een eigen activiteit, Delft voor Elkaar helpt je op weg."
Achraf, Wippolder

Over ons

Delft voor Elkaar is het samenwerkingsverband van de organisaties Haaglanden Beweegt, Kwadraad, MEE ZHN en Participe Delft. Het gezamenlijk doel is dat iedere Delftenaar in beweging komt en kan meedoen in de samenleving.

Wat doen we?

We bieden kortdurende ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben op het gebied van zorg, welzijn, wonen, onderwijs en financiën.

 1. Wij zijn in alle Delftse wijken aanwezig waar wij Delftenaren kunnen informeren en adviseren en in beweging te zetten.
 2. Wij bieden lichte vormen van ondersteuning om de zelfredzaamheid van inwoners te versterken en begeleiden hen daarbij om mogelijke belemmeringen weg te nemen.
 3. We benaderen zorgmijdende bewoners met complexe hulpvragen actief en indien nodig begeleiden wij hen naar een relevant sociaal netwerk of naar een meer gespecialiseerde vorm van ondersteuning: doorverwijzen.

Wie zijn we?

Zoals gezegd, wij zijn dé organisatie voor alle Delftenaren met zorg- of hulpvragen. We zijn er voor iedereen die iets wil doen of betekenen voor een ander. Samen met onze partners in het sociale domein zetten wij ons in voor veilige, vitale en gezonde wijken.

Onze medewerkers kennen de sociale kaart van Delft en hebben ervaring, kennis en expertise op de volgende gebieden:

 • Cliëntondersteuning, individueel en collectief (waaronder integrale vroeghulp)
 • (Sport) coaching
 • Sociaal werk (jongerenwerk, ouderenadvisering, samenlevingsopbouw)
 • Maatschappelijk werk

Gebiedsgericht werken

Met het oog op ons speerpunt ‘Op maat en in de wijk’, werken wij met vier kleine, compacte gebiedsteams:

 • Team Buitenhof (B)
 • Team Binnenstad, Hof van Delft, Voordijkshoorn (BHV)
 • Team Tanthof, Voorhof (TV)
 • Team Vrijenban, Wippolder (VW)

Lees meer over ons!

Plan van Aanpak Delft voor Elkaar 2022

Medewerkers aan het woord

Infographic, Delft voor Elkaar in beeld

‘Houd je voelsprieten uit: kijk om je heen en luister of je iemand kunt helpen. Groet iemand op straat en vraag hoe het ermee gaat. Dat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.’

Kunnen we je nog ergens mee helpen?
Voor al je vragen kun je contact opnemen met de Front-office van Delft voor Elkaar. Onze medewerkers helpen je graag verder of verbinden je, indien nodig, direct door naar de juiste persoon.

De Front-office is bereikbaar via 015 760 02 00 of via info@delftvoorelkaar.nl.

Daarnaast houden onze medewerkers wekelijks inloopspreekuren in onze wijkcontactpunten. Loop gerust binnen; een afspraak maken is niet nodig.

Onze dienstverlening is gratis.