Lief & Leedstraat

In een Lief & Leedstraat geven bewoners elkaar extra aandacht en helpen ze elkaar als er wat is. Deze straten krijgen elk jaar €150,- van de gemeente. Met dat geld kopen de bewoners een kleine attentie voor buren die even wat extra aandacht verdienen. Bijvoorbeeld voor een fruitmandje voor een buur die ziek is, een bloemetje voor een nieuwe buur, een reep chocola voor een buur die eindelijk zijn of haar rijbewijs gehaald heeft of een kaartje voor een buur die een kindje heeft gekregen. Het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen in je straat. Daar knapt iedereen van op, dus ook je straat!

Zo werkt het

Iedere Lief & Leedstraat heeft twee gangmakers. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje aanvraagt en beheert. Op dit moment is het alleen mogelijk om een Lief & Leedstraat te starten in de wijken Buitenhof en Voorhof. Het gaat dan om bepaalde woningen/complexen van de woningcorporaties Stedelink, Vidomes en Woonbron.

Leuk, dat wil ik!

Wil jij ook een Lief & Leedpotje voor jouw straat? Vraag er dan nu eentje aan. Of wil je eerst meer weten? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst over Lief & Leedstraten en het gangmakerschap. Die organiseren we een paar keer per jaar. Als je je hebt aangemeld als gangmaker neemt de wijkverbinder van jouw wijk contact met je op en maken jullie een afspraak om het een en ander te bespreken.

Lief & Leed Delft

Lief en Leed wordt in Delft georganiseerd door Delft voor Elkaar, en wordt mede mogelijk gemaakt door woningcorporaties Stedelink, Vidomes en Woonbron, Fonds 1818 de gemeente Delft.

Aanmelden Lief & Leedstraat

Super dat je jouw straat wil aanmelden voor het Lief & Leedpotje!
LET OP: Op dit moment kunnen alleen straten in Buitenhof en Voorhof en die geselecteerd zijn zich aanmelden. Bewoners hebben hier per post bericht over gekregen.

Is jouw straat geselecteerd? YES!!!

Vul hieronder je gegevens in, dan neemt het Lief & Leedteam snel contact met je op!