Jeugd

Delft voor Elkaar is er voor iedereen, voor jong en oud, met en zonder beperking. Wij helpen kinderen en jongeren een stapje verder naar een zo  gezond en zelfstandig mogelijk leven. Hun leefwereld staat daarbij centraal. We gaan samen met de kinderen, jongeren en waar nodig hun ouders, aan de slag. We richten ons vooral op talentontwikkeling en het vergroten van vaardigheden. Om dat te bereiken organiseren we veel groepsactiviteiten en begeleiden we waar nodig het gezin of het  individu. Meer weten? Neem contact op met Delft voor Elkaar.

Nieuws jeugd

SPORT IN JOUW WIJK!

NATIONALE BUITENSPEELDAG

ZOMERGAMES DELFT

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Daarom is er het Jeugdsportfonds en geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Niet alleen sport, maar ook cultuur is erg belangrijk voor de jeugd! Zo is het ontwikkelen van de creativiteit goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen lessen op kunst en cultuurgebied toch kunnen volgen.

Meer informatie hierover en het indienen van een aanvraag vindt u hier.

Samen thuis gezond

Daar zitten we weer…  Met z’n allen thuis. Omdat we de gezondheid van alle kinderen in Delft belangrijk vinden, hebben we een overzicht gemaakt van allerlei (online) activiteiten waarmee de kinderen in beweging blijven, gezond eten en zich kunnen ontspannen. Samen thuis gezond!

Beweegactiviteiten

Tijdens de kerstvakantie organiseren de Buurtsportcoaches van Delft voor elkaar diverse buiten- en online activiteiten. Klik hier voor het overzicht.

Gezond eten

Op diverse gezonde scholen wordt het programma smaaklessen gevolgd. Met smaaklessen leren kinderen door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken spelenderwijs over eten. Speciaal voor de lockdown kunnen jullie ook thuis aan de slag met dit programma. Klik hier

Fitgaaf!

Tijdens de vorige lockdown hebben heel wat kinderen de Fitgaaf! kalender ontvangen en meegedaan aan de beweegactiviteiten van de Buurtsportcoaches. Speciaal voor deze periode heeft Fitgaaf! een challenge bedacht! Klik hier en doe gratis mee aan deze challenge.

Thuisonderwijs

Wist je dat je ook heel goed thuis kan bewegen en leren? Met de tips van Meester Sander gaat dit vast lukken!

Ontspanning (Jongeren 12-25 jaar)

De coronacrisis is een vreemde tijd. Misschien vind je het saai of juist stressvol. Wil je meer weten over hoe jij je voelt? Of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Doe mee aan het onderzoek en speel gratis 3 weken de Grow It! app en maak kans op een prijs. De Grow It! app helpt bij stress, verveling en eenzaamheid.

(De Grow It! app is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit in Rotterdam)

.         

Cursussen en activiteiten

Geen berichten gevonden.

Delftse kaart

Meer weten over wat wij voor jeugd en jongeren kunnen doen?

Neem contact met ons op