Wereld Alzheimer Dag 21 september 2023: informatiemarkt en theatervoorstelling

Op Wereld Alzheimer Dag, donderdag 21 september 2023, is er van 11.00 uur tot 17.00 uur een informatiemarkt over dementie in theater de Veste. Om 14.00 uur kunnen mantelzorgers,  vrijwilligers en andere belangstellenden een voorstelling over het onderwerp dementie bezoeken.

“Ik ben mijn moeder kwijt.” Zo begint de voorstelling, die theatermaker Madeleine Matzer maakte over haar moeder, die de ziekte van Alzheimer kreeg. Over de moeder die ze verloor, maar net zo veel, of misschien wel vooral, over de moeder die ze vond. Je kunt me gerust een geheim vertellen is een positief verhaal over dementie. Hierin gaat Madeleine op zoek naar antwoorden op de vele vragen rondom omgaan met dementie. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de moeder met dementie als die van de zoekende dochter. Zij wordt daarbij muzikaal bijgestaan door Helge Slikker.

Deze voorstelling is gemaakt voor theaterliefhebbers, maar in het bijzonder voor iedereen die te maken heeft met dementie. Vooral mantelzorgers en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om naar de voorstelling te komen.

Op donderdag 21 september 2023 om 14.00 uur is de voorstelling te zien in theater de Veste. De kaarten kosten 4 euro en zijn vanaf 1 juli te bestellen aan de kassa van theater de Veste (dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur). Klik hier om direct je kaartjes te reserveren!

Meer informatie

Wereld Alzheimer Dag 2023 | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)