Welzijn op Recept biedt kansen om te werken aan je eigen welzijnsgevoel

Soms zit het even niet mee en is het leven moeilijk. Wellicht heb je last van lichamelijke en/of psychische klachten. Wil je hier iets aan veranderen, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is Welzijn op Recept misschien iets voor jou!

Wat is Welzijn op recept?

Welzijn op recept biedt kansen om te werken aan je eigen welzijnsgevoel. Deze kortstondige begeleiding geeft je het duwtje in de rug om weer een nieuwe wending aan het leven te geven. Je brengt lichaam en geest in balans waardoor de vitale energie weer gaat stromen.

Hoe werkt het?

De huisarts of een andere zorgverlener schrijft een welzijnsrecept voor. Een welzijnscoach kijkt samen met je wat je nodig hebt om je weer goed te voelen. Jullie gaan in gesprek over je behoeften, interesses, talenten en ambities.

Van hieruit kijken we naar de mogelijkheden die goed bij je passen. Denk daarbij aan een activiteit op het gebied van: • Ontdekken en doen, bewegen met plezier, eten en ontmoeten, natuur en genieten, muziek en cultuur.

Zit hier niets bij wat jou aantrekt? Of weet je nog niet zo goed wat er bij je past? De welzijnscoach gaat met jou op zoek naar een activiteit die aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

Hoe kom je in aanmerking voor Welzijn op recept?

De huisarts kan je doorverwijzen naar een welzijnscoach. Na aanmelding neemt de welzijnscoach binnen 5 dagen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Lees alles nog eens rustig door in onze flyer