Week van de Opvoeding programma Delft

Week van de Opvoeding met Delft voor Elkaar

Van 4 tot en met 10 oktober vindt de Nationale Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week wordt door heel Nederland feesten, workshops en andere activiteiten over opvoeden, opgroeien en ouderschap georganiseerd. In deze week draait het om de ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Delft voor Elkaar organiseert in deze week diverse workshops om deze ontmoeting te stimuleren.

Opvoeden doe je nooit alleen. In de Week van de Opvoeding besteedt Delft voor Elkaar hier aandacht aan met diverse activiteiten en kennisdeling. Er is niet één manier om een perfecte opvoeder te zijn, maar er zijn wel duizend manieren om een goede opvoeder te zijn.

Opvoedparty
Tijdens Opvoedparty wordt er in een klein gezelschap gepraat over opvoeden. Omdat samen opvoeden leuker is dan alleen. Een opvoedparty is ontspannend, gezellig, leuk en leerzaam! Voor een goed gesprek over opvoeden vanuit de eigenWIJSheid van ouders. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Meer informatie en aanmelden via 015-7600200. administratie@delftvoorelkaar.nl

• Donderdag 7 oktober – Wijkcentrum de Parel, Van Beresteynstraat 99, Delft (van 10. 00 – 11.30 uur, inloop vanaf 9.30 uur)
• Maandag 11 oktober – Wijkgebouw Poptahof, Poptahof Noord 1, Delft (van 10. 00 – 11.30 uur, inloop vanaf 9.30 uur)
• Woensdag 13 oktober – Gezondheidscentrum Wippolder, Nassaulaan 23, Delft (van 9.30 – 11.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur)

Rots & Water voor het gezin
Rots en Water is een sociale vaardigheidsworkshop. We oefenen met verschillende vaardigheden, die hartstikke handig zijn in een gezin. Zoals bijvoorbeeld duidelijk de grens aangeven, onderhandelen, omgaan met boosheid en rekening houden met elkaar. De rots staat voor kracht: voor jezelf opkomen, je eigen grens bewaken en in jezelf vertrouwen. Het water staat voor flexibiliteit: rekening houden met elkaar, praten en onderhandelen. Bij deze workshop leren we vooral door het te doen. We doen veel spellen en activiteiten. Het is erg leuk om te doen én je leert er wat van! Meer informatie en aanmelden via 015-7600200 | administratie@delftvoorelkaar.nl.

• Maandag 4 oktober, Gymzaal van Tienhovenstraat 1, van 18.00-19.30 uur.

 

Mindful Opvoeden voor Ouders
De workshop geeft een introductie op wat mindfulness kan betekenen in de opvoeding van de kinderen. Je leert meer de gewoontes in het opvoeden te herkennen en begrijpen. Bijvoorbeeld wat doet stress in de opvoeding & wat kan je daar mee doen? Er zijn geen kosten verbonden aan de training. Meer informatie en aanmelden via 015-7600200 | administratie@delftvoorelkaar.nl.

• Maandag 4 oktober, Gymzaal van Tienhovenstraat 1, van 20:00 tot 21:00 uur.

Mindful Opvoeden voor Vrijwilligers
Deze workshop geeft een introductie op wat mindfulness kan betekenen in de opvoeding van de kinderen. Samen doen we een paar mindfulness oefeningen en bespreken we samen wat het kan inhouden in de praktijk maar ook vanuit de theorie. Wat kan stress doen in het gedrag van ouders en kinderen? En wat kan je met deze stress? Daarnaast bespreken we wat mindfulness, het in aandacht zijn met wat er is, kan betekenen in het contact met je cliënt en zijn/ haar kinderen. Er zijn geen kosten verbonden aan de training. Meer informatie en aanmelden via 015-7600200 | administratie@delftvoorelkaar.nl

• Vrijdag 15 oktober op de Van Bleyswijckstraat 91, Delft. Vanaf 10:30 tot 12:00 uur.

Benieuwd naar meer informatie over de Nationale Week van de Opvoeding. Kijk voor meer informatie op NJI.nl.