Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Solliciteer je naar een creatievere functie, of wil je jezelf gewoon verzekeren van een plekje bovenop de stapel? Voor diegenen die graag een stapje verder gaan en alle creativiteit willen stoppen in het vinden van een baan laten we hier de leukste voorbeelden zien van creatief solliciteren!

Interactieve CV

De jongen hieronder is een startende PR-professional, op zoek naar een baan. Dit is een mooi voorbeeld van een video-CV, waarin hij als communicatie-expert laat zien wie hij is en dat hij geschikt voor zijn vak is. Na 34 seconden verschijnt er een interactief menu in zijn filmpje, met de opties: About me, Portfolio, Skills, Timeline en Contact. Als je op één van deze opties klikt, gaat hij uitgebreider op het geselecteerde onderwerp in.

Bekijk hier de video.

 

Flash master

Een ander CV, misschien wel de meest opvallende, is gemaakt door een Franse programmeur met Flash. Dit muzikale CV was een hit op het internet waardoor hij honderden aanbiedingen kreeg van verschillende bedrijven. Hij koos uiteindelijk voor een functie bij Microsoft. Vergeet vooral niet je geluid aan te zetten!

Bekijk hier de video.