Time 4 Your Future krijgt groen licht voor uitgebreid MDT traject

 

Na een succesvolle eerste ‘proeftuin’ krijgt Time 4 Your Future vanaf 15 december 2020 het gewenste vervolg in een nieuw MDT project. De continuering van het project is het directe resultaat van de goedkeuring op de uitgebreide plannen en subsidieaanvraag door ZonMW. In de komende 24 maanden laat Time 4 Your Future ruim 500 jongeren landen bij een organisatie in de gemeente Delft of omliggende gemeenten waar zij hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) gaan doorlopen. Tijdens dit traject ontdekken jongeren waar hun toekomst ligt en ontwikkelen zij de beste versie van zichzelf door een steentje bij de dragen aan de ontwikkeling van hun eigen omgeving.

 

T4YF: Een unieke reis om talenten te ontwikkelen

Time 4 Your Future is een ontdekkingsreis waarbij jongeren samen met vakmensen, coaches en docenten ontdekken waar hun talenten liggen. Die talenten worden tijdens de reis verder ontwikkeld, met gerichte competentietrainingen én de toepassing ervan in de praktijk. Jongeren kiezen daarbij zelf waar ze hun MDT-reis doorlopen. Dat gebeurt vaak op een verrassende plaats in de samenleving waar ze normaal gesproken niet zo snel terecht zouden komen. Doordat er ruim 50 organisaties bij Time 4 Your Future zijn aangesloten, is er altijd een project in de buurt dat echt bij je past. Zo doen jongeren op een uitdagende manier ervaring op, ontwikkelen zij nieuwe vaardigheden en ontmoeten ze nieuwe mensen en andere leefwerelden. Uniek in de aanpak is de registratie van de voortgang en de communicatie via een digitaal paspoort (de T4YF App). Zo stimuleren we jongeren tijdens hun reis en maken we de groei en ontwikkeling als individu en als groep volledig inzichtelijk.

 

Investeren in jezelf door iets voor een ander te betekenen

Binnen de MDT reis die jongeren bij Time 4 Your Future aangaan, staat maatschappelijke impact door persoonlijke ontwikkeling centraal. Het is een zinvolle manier om zelf uit te vinden waar je toekomst ligt en geeft inzicht in de vaardigheden die je daarbij nodig hebt. Dat ontdekken jongeren door zich in te zetten voor een ander of voor hun omgeving. Op hun reisbestemming, maar ook binnen het project. Jongeren worden namelijk betrokken in elke laag en daarmee eigenaar van het project; Als ambassadeur of coach binnen het project, in de besluitvorming over bijvoorbeeld reisbestemmingen en communicatie of door een afsluitende reisbeurs te organiseren waar jongeren hun reiservaringen zelf delen met nieuwe deelnemers en bedrijven.

 

Een koffer vol waardevolle en toepasbare bagage

Het doorlopen van het Time 4 Your Future programma levert jongeren niet alleen kennis en ervaring op, maar ook een hoop nieuwe inzichten. Het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, een actieve houding, waardering en trots zijn gevolgen die door jongeren zelf vaak genoemd worden. Meer dan de helft van de jongeren geeft aan dat zij na hun MDT beter weten welke opleiding of werk er bij hen past. Zij zien hun ervaringen als een mooie aanvulling op hun CV. De combinatie van praktijkgerichte trainingen en zelf gekozen skills-trainingen zorgt bovendien voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Zo levert de reis niet alleen een waardevol MDT certificaat op, maar vooral een volle koffer aan bruikbare bagage die jongeren voorbereid op hun toekomst.

 

Over Time 4 Your Future en MDT

Time 4 Your Future komt voort uit een samenwerking tussen Participe Delft, ROC Mondriaan, Human Security Collective (HSC) en Plans & Pixels. Wij zijn erop gericht om jongeren tussen 14 en 27 jaar middels een MDT-traject aan te laten sluiten en klaar te maken voor hun toekomst. Ons doel is om zo veel mogelijk jongeren, organisaties en bedrijven te enthousiasmeren om aan te haken bij het Time 4 Your Future. Zodat we samen kunnen werken aan de maatschappelijke impact binnen de gemeentes waarin we actief zijn.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron Rietkerken, projectleider Time 4 Your Future.

E-mail: info@time4yourfuture.nl of bel naar: 06-48982241.