De VertaalService van Delft voor Elkaar

Organisaties in Delft kunnen gratis een beroep doen op de VertaalService van Delft voor Elkaar. Deze vertaaldienst bestaat uit een groep vrijwilligers die verschillende talen spreekt. Zij zetten zich belangeloos in om de gesprekken tussen medewerkers van organisaties en Delftenaren, die geen of onvoldoende Nederlands spreken, te vertalen. Heeft jouw organisatie een vertaler nodig? Heb jij een talenknobbel en wil jij vertaler in dit team zijn? Neem dan contact op met Delft voor Elkaar.

Veel talen
De VertaalService heeft vrijwilligers die bijvoorbeeld kunnen vertalen naar of vanuit het Arabisch (diverse dialecten), Koerdisch (Badini), Tigrinya, Amharic, Turks, Farsi, Pastho, Urdu, Berbers, Engels, Spaans, Italiaans en Frans.

Ben jij of ken jij een vrijwilliger die zowel het Nederlands als een of meer andere talen beheerst? Neem dan contact op met Delft voor Elkaar via 015 760 02 00 en sluit aan bij de VertaalService.

Vertaalverzoeken
Medewerkers van organisaties kunnen een vertaalverzoek indienen via de receptie van Delft voor Elkaar. Deze is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur via nummer 015 760 01 25 of 015 760 01 26. Mailen kan ook: receptie@participedelft.nu.

De vertaaldienst is gratis. Wel verwacht Delft voor Elkaar dat organisaties die gebruik maken van de VertaalService hun cliënten informeren en motiveren om aan taalactiviteiten mee te doen.

Nederlands leren
Het is fijn dat er vrijwillige vertalers zijn die organisaties en anderstaligen helpen om elkaar te begrijpen. Toch blijft Nederlands spreken, voor wie in Nederland woont, noodzakelijk om deel uit te maken van de samenleving. Hoe beter je zelf Nederlands spreekt, des te makkelijker je contact maakt met de mensen om je heen; taal verbindt!

Ken je iemand die nog geen Nederlands spreekt en dat wel wil leren? Ook dat kan bij Delft voor Elkaar. Er zijn conversatielessen en taaloefenplekken waar je Nederlands leert begrijpen en spreken in de praktijk. Stuur een mail naar: trajectbegeleiding@participedelft.nu voor meer informatie.

Flyers

Flyer conversatielessen

Flyer Taaloefenplekken