Vacature: vrijwilliger moedergroepen

Wij zoeken een vrijwilliger voor de moedergroepen (0-8 uur)

 

Het vrijwilligerswerk
In gezondheidscentrum Wippolder en wijkcentrum De Parel komen wekelijks zo’n 7 moeders en hun jonge kinderen bij elkaar in de moedergroep. Een laagdrempelige, veilige groep waar moeders met jonge kinderen en een klein netwerk elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, nieuwe ervaringen opdoen en geïnspireerd raken. De moeders kunnen te maken hebben met onbekendheid met voorzieningen en ondersteuning, opvoed- en cultuur gerelateerde vraagstukken.

Met enkele andere vrijwilligers run je ieder een moedergroep. Je zorgt voor een uitnodigende en actieve sfeer. Jij en de moeders bepalen met elkaar de ‘activiteitenagenda’, vaak naar aanleiding van wat er onder de moeders speelt. Samen met moeders die dat willen, organiseer je af en toe ook een leuke activiteit zoals bijvoorbeeld een zumbales, een speeltuinpicknick of een inspirerende gastspreker. Daarbij help je mee om nieuwe moeders te bereiken en te enthousiasmeren. Zo word je het enthousiaste en herkenbare gezicht van een moedergroep.

Klinkt jou dit goed in de oren? Voel jij je hierdoor aangesproken? Dan ben jij wellicht de vrijwilliger die we zoeken!

 Dit ben jij
Je bent open en onbevooroordeeld, met jou in de groep doen moeders makkelijk en graag mee. Je bent opgeruimd van karakter en opmerkzaam en hebt oog voor alle moeders en een goede ‘vibe’ in de groep. Je klaart graag een klusje zoals de ruimte goed voorbereiden of een activiteit organiseren. Je bent meer van het luisteren dan van de oplossingen, waardoor je de ander echt betrekt en erbij houdt. En je houdt van een lach!

Herken jij jezelf in deze eigenschappen? En heb je misschien ook al enige (ervarings-) deskundigheid? Stuur ons dan zeker je reactie, want je bent geknipt voor dit vrijwilligerswerk!

Dit zijn wij
Meedoen met de samenleving is vanzelfsprekend? Niet voor iedereen! Voor die mensen zijn wij een eerste aanspreekpunt. Wij helpen Delftenaren om met elkaar een prettige, leefbare en veilige samenleving te vormen. Dit doen we met veel verschillende diensten, activiteiten en vrijwilligerswerk. We werken samen met andere maatschappelijke organisaties, waaronder ‘Delft Voor Elkaar’. Wij maken meedoen mogelijk! Wij zijn Participe Delft.

Wij bieden jou

  • Een brede, dynamische vrijwilligersklus met volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en mee te bouwen aan de moedergroepen;
  • Goede ondersteuning in de vorm van training, intervisie en contactmomenten;
  • Een warm welkom en een organisatie waarin jij je snel thuis zult voelen.

Nog vragen?
Heb je nog vragen, of wil je meer informatie?
Bel of e-mail dan met Sonja Koelewijn, 06 – 4420 1743, s.koelewijn@participedelft.nu