Training ‘Gewoon doen!’

Wil je:

  • Meer inzicht in je talenten en kwaliteiten?
  • Je grenzen beter aan kunnen geven?
  • Lekker in je vel zitten?
  • Het roer in eigen handen nemen?
  • Het anders doen dan voorheen?

 

Als je jezelf een cadeau wilt geven dan is dit een mooie training voor jou. Eén van de cursisten vatte dit mooi samen: “Ik vind het een cadeautje voor mezelf. Mijn wereld is verbreed. Het heeft mijn deuren geopend. Het geleerde pas ik nog steeds toe in mijn leven. Er is zoveel moois te doen”.

In 10 bijeenkomsten van 2,5 uur gaan we  op verschillende manieren aan de slag met bovenstaande thema’s.

Sinds voorjaar 2016 geven we deze training 2 keer per jaar. Anja van Oosten en Evelyn Duinker van Delft voor Elkaar geven deze training. Met hen doe je de intake en kijk je of het passend voor je is.

We werken in kleine groepen met maximaal 8 deelnemers zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Elke groep is anders en daar sluiten we bij aan met de training. De ervaringen van de deelnemers zijn zeer positief.

De training ‘Gewoon Doen’ start op maandag 11 oktober. Aanmelden kan tot en met maandag 4 oktober.
Data voor de trainingen:
– maandag 11 oktober
– maandag 25 oktober
– maandag 1 november
– Maandag 8 november
– Maandag 15 november
– Maandag 22 november
– Maandag 29 november
– Maandag 6 december
– Maandag 13 december
– Maandag 20 december

Anja van Oosten (a.van.oosten@participedelft.nu, 06-26110821)

Evelyn Duinker (e.duinker@participedelft.nu, 06-81843657)

Ervaringen van deelnemers

Eén van de deelneemsters verteld: “Ik heb er veel aan gehad’. Eerst twijfelde ik of ik er wel heen moest gaan, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. In de training konden we alles met elkaar bespreken en we houden contact via een groepsapp. Het is fijn om dingen kwijt te kunnen en te zien dat anderen met dezelfde dingen zitten als jij. De training geeft je ook meer zelfvertrouwen. Ik was altijd bang om dingen te doen, nu durf ik meer en weet ik hoe ik dingen anders kan doen. Ik besef nu bijvoorbeeld dat loslaten een proces is, en dat ik eerder mijn grenzen moet stellen en ook ‘nee’ kan zeggen. Ik denk dat er veel mensen zijn die dit kunnen gebruiken”.

Een andere vrouw stond altijd klaar voor anderen maar vergat daarbij zichzelf. Zij heeft geleerd om nu eerst aan zichzelf te denken. “Het is een heel mooie training, ik voelde me op de onderste trede van de maatschappij staan. Maar ik krijg nu weer een nieuwe kans. Ik leerde om weer orde in mijn eigen leven te krijgen”.

En een deelneemster vertelde dat als ze het thuis moeilijk had, ze moest denken aan de training. Aan wat daar besproken werd, aan hoe de andere vrouwen het deden. Dat heeft haar verder gebracht en bewust gemaakt dat ze zelfstandiger wil zijn en op eigen benen kan staan. En tot nu toe lukt haar dat redelijk goed.