Theater voorstelling ‘Thuislozen’ – nu met 10 euro korting

De Zweedse schrijver Lars Norén schetst in ‘Thuislozen’ een wereld die we allemaal herkennen, maar waar velen liever niet bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe mensen zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt van, maar omkijkt? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?

Op 1 en 2 november is deze voorstelling te zien in Theater de Veste.

Thuislozen
De voorstelling is een ontroerend en confronterend theaterevenement dat zich afspeelt in de zaal én op het podium. Het gaat over mensen in onze maatschappij die om wat voor reden dan ook ‘buiten de boot vallen’. Het stuk toont ons een wereld die we allemaal herkennen, maar te vaak niet willen zien. We maken kennis met een hele reeks bijzondere mensen die op straat verblijven: “Buiten Gewone Mensen”. Hoewel het verlangen naar een beter leven, naar menselijk contact of naar herstel van wezenlijke familiebanden bij de meeste personages een belangrijke rol speelt, lukt het ze maar niet op dat te bewerkstelligen. In al hun (on)vermogen zoeken zij steun bij elkaar. 

Adelheid Roosen
Theatermakers Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns stuk op een rommelig plein in een stad, bevolkt door ontheemden, thuislozen en thuiszoekers, een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. We horen de verhalen van de personages en zien hoe de tragische liefde tussen de verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ spelen zichzelf.

Delftse helden
‘Thuislozen’ daagt ons uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Er wordt daarom nadrukkelijk samengewerkt met lokale maatschappelijke instellingen. En krijgen ‘lokale helden’ een rol in het stuk. In Delft zijn dit vrijwilligers van Voedselbank Delft en SHS Delft. Door hen aan het woord te laten, worden de stemmen van de personages uit de voorstelling aangevuld met de stemmen van mensen die de achterkant van onze stad kennen. Perspektief is een belangrijke partner en verbinder bij deze productie.

10 euro korting
Een kaartje kost (met 10 euro korting) 15,00 euro, inclusief een drankje. Bij het bestellen van de kaarten kan de actiecode: thuis worden ingevuld; dan verschijnt de kortingsprijs. Kijk hier voor meer informatie en bestellen.

Flyer voorstelling Thuislozen