Studenten nodigen eenzame Delftenaren uit voor kerstlunch of kerstpakket

In de coronaperiode werd De Delftse Kerst opgezet: een project waarbij studenten alleengaande Delftenaren blij konden maken met een kerstpakket. Dit jaar vindt De Delftse Kerst opnieuw plaats. Deze keer delen de studenten niet alleen kerstpakketten uit, maar nodigen ze Delftenaren die zich eenzaam voelen ook uit voor een kerstlunch of high tea op studentensociëteit Virgiel.

Eerdere edities groot succes

De edities van De Delftse Kerst in 2020 en 2021 waren een groot succes: beide jaren werden in totaal meer dan duizend kerstpakketten uitgedeeld. In het pakket troffen alleengaande Delftenaren onder meer een opwarmbare maaltijd, leesvoer en lekkernijen voor de feestdagen.

Lunch of high tea bij Virgiel

Dit jaar wordt dit recept herhaald, maar met een uitbreiding. Dit jaar zijn alleengaande Delftenaren van harte uitgenodigd voor een lunch (11.00-13.00 uur) of high tea (14.00-16.00 uur) op studentensociëteit Virgiel (Oude Delft 57) op 19 december. Op het menu staat een lekkere maaltijd en een feestelijke ontmoeting met stadsgenoten en studenten. Deelname is gratis.

Meld jezelf of een ander aan

Ook dit jaar is het nog steeds mogelijk gratis een kerstpakket bij een stadsgenoot te laten bezorgen. De pakketten worden op 22 december bezorgd.

Er is een beperkt aantal plekken, dus meld je op tijd aan.

Hulp nodig bij aanvragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem contact op met medewerkers uit uw organisatie.

Voor de Delftse kerken kunt u bellen of mailen met Stadpredikant René Strengholtstadspastor@pgdelft.nl      06 17008025

Donaties

Gun jij iemand een kerstlunch of High tea of wil jij kerstpakket aan iemand schenken. Via het aanmeldproces kun je een donatie doen. Of rechtstreeks via NL26 SNSB 0783 3553 94 t.n.v. SVD st. vrijwilligerswerk Delft

Hulp bij kerstpakketen-actie en vervoer

Voor de het inpakken en bezorgen van de kerstpakketten, als ook voor vervoer van mensen naar studentensociëteit Virgiel kunnen we mensen gebruiken. Elke uurtje in meegenomen.

Geef je op als vrijwilliger dedelftsekerst.nl/aanmelden-als-vrijwilliger/

Organisatie

De Delftse Kerst is een initiatief van Studenten Vrijwilligerwerk Delft (SVD), creatief conceptbureau De Burgemeesters en Een tegen Eenzaamheid Delft. Hieronder vallen onder meer gemeente Delft, Humanitas en Delftse kerken en ouderenbonden.