Buurtsportcoach

Sportief en Gezond met Delft voor Elkaar!

Ben je op zoek naar sportieve activiteiten bij jou in de buurt? Dan ben je bij Delft voor Elkaar aan het juiste adres. Samen met bewoners-, sport- cultuur-, en wijkverenigingen zorgen wij er samen met onze buurtsportcoaches voor dat er altijd een sport- en beweegactiviteit is die bij jou past. 

img-20161013-wa0009

Tim Heemskerk, 25 jaar, is sinds september 2014 werkzaam als buurtsportcoach in Delft. Hij is aanspreekpunt voor de wijk Wippolder en de doelgroep mensen met een beperking. Als buurt­sportcoach zijn de werkzaamheden heel divers, Tim vertelt meer over hoe zijn dag eruit ziet.

8.00-10.00 uur Wijkcontactpunt Voorhof

Samen met een andere professional van DvE start ik mijn dag op het wijkcon­tactpunt. Daar beantwoord ik sociale en praktische vragen van buurtbewoners.. Dit kunnen persoonlijke vragen zijn maar ook vragen over een kind, de buren of een familielid. Wij geven persoonlijk advies en denken mee over een oplos­sing.

10.00-12.00 uur Onze Wippolder, project MijnBuurtje

In de Wippolder ondersteun ik buurt­bewoners bij de lancering en onder­houden van het onlinebuurtplatform. Veel buurtbewoners hebben zich al aangesloten, maar we willen nog meer bereiken.

12.00 – 13.00 uur Tussenschoolse sportactiviteit

Tussen de middag kunnen de overblijf­kinderen van de Cornelis Musius onder leiding van een student Sport en Bewe­gen extra sporten. Met een programma willen we ervoor zorgen dat deze activi­teit zelfvoorzienend wordt.

13.15- 13.45 uur Overleg kinderoefentherapeut

Met een kinderoefentherapeut bespreek ik de probleemgevallen (zoals overge­wicht, gedragsproblematiek) en stel voor deze kinderen plannen op.

14.00-15.30 uur Workshop voor het voortgezet speciaal onderwijs

Een keer per maand organiseren de buurtsportcoaches (sport)workshops voor het voortgezet speciaal onderwijs. We merken dat de verenigingen met een tak voor aangepast sporten niet altijd bekend zijn bij iedereen. Door middel van deze workshops krijgen verenigin­gen meer herkenbaarheid en kunnen zij hun aanbod vergroten. Vandaag heb ik een workshop basketbal gegeven.

15.30- 16.30 uur Intern overleg Delft voor Elkaar

Tijdens dit overleg hebben wij bespro­ken hoe de nieuwe websitestructuur van www.delftvoorelkaar.nl eruit moet zien. Resultaat is een eerste opzet.

16.30-17.00 uur Overleg fysiotherapeut

Met een fysiotherapeut heb ik bespro­ken hoe we mensen door kunnen verwij­zen naar onze activiteiten. Dit zorgt voor continuïteit op het gebied van bewegen bij uitbehandelde patiënten.

Weten wat Delft voor Elkaar nog meer doet op het gebied van sport? 

Klik hier om onze themapagina Sport & Gezondheid te zien!