Op zoek naar hulp? Zo vind je online Informele Zorg

Informele zorg is hulp die gegeven wordt door vrijwilligers. Hieronder vind je een overzicht van websites waar je één op één in contact kunt komen met mensen die jou kunnen helpen. Soms betaald, maar meestal gratis of tegen een kleine onkostenvergoeding.

 

Eén op één vrijwillige hulp: www.nlvoorelkaar.nl

NLvoorelkaar is een online platform waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Hulp vragen wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Betrouwbaar, gemakkelijk, en gratis.

 

Praktische hulp in en om het huis: https://delft.wijzelf.nl

Op Wijzelf worden betaalde én vrijwillige diensten aangeboden. De aanbieders worden door het bestuur van Wijzelf gescreend. Wijzelf is er voor praktische hulp en zorg in en om het huis. Huishoudelijke hulp, een klusje in huis of tuin, burenhulp of persoonlijke verzorging.

 

Hulp van studenten: http://studentico.nl

Of je nu gaat verhuizen, vervoer nodig hebt, je fiets of computer stuk is of als je een feestje geeft. Bij studentico vind je voor 10 euro per uur de juiste student die het probleem voor je oplost.

 

Diensten ruilen: www.ruilkringdelft-westland.nl

Bijna iedereen doet wel eens iets voor iemand anders; je zus, buurvrouw, collega. Een vriendendienst heet dat dan. Vaak is het lastig om iets terug te doen als iemand je helpt. Je hebt hem/haar niets te bieden. Als je lid wordt van de ruilkring, is dat geen probleem. Je betaalt namelijk “eentjes” voor de klus en de klusser kan met die “eentjes” bij iemand anders weer diensten of goederen kopen.

 

Wijkwebsites voor hulp in de buurt: www.onstanthof.nl www.buitenhofbruist.nl www.kijkopdevoordijk.nl   www.onzewippolder.nl

Woon je in Tanthof, Buitenhof, Voordijkshoorn of Wippolder? Dan kun je op deze websites zoeken naar hulp van mensen bij jou in de buurt. Behalve vraag en aanbod van hulp vind je er ook nieuwtjes en een agenda van buurtactiviteiten.

 

Hulp bij Maaltijden: www.thuisafgehaald.nl

Zit je tijdelijk in een kwetsbare situatie? Zoek dan op deze website een thuiskok bij jou in de buurt die maaltijden kookt die je kunt afhalen, tegen een kleine vergoeding. Soms is het ook mogelijk dat het eten bij je thuis wordt bezorgd.

 

Hulp bij Vervoer: www.delftvoorelkaar.nl/voor-inwoners/particuliere-vervoersdienst/

De Particuliere Vervoersdienst brengt ouderen die om gezondheidsredenen niet zelf voor vervoer kunnen zorgen van A naar B. Naar het ziekenhuis, de huisarts of even op bezoek bij die ene vriendin. Je betaalt een jaarlidmaatschap en een bedrag per rit of gereden kilometer.

 

Erop uit met mensen uit de buurt: www.leukeluitjes.nl

Op deze website kun je mensen bij jou in de buurt zoeken om samen iets leuks te ondernemen. Ook kun je er zelf een oproepje op doen om iemand te zoeken die met jou mee wil gaan.

 

Delft voor Elkaar: www.delftvoorelkaar.nl

Niet gevonden wat je zocht? Loop gerust binnen bij een van wijkcontactpunten van Delft voor Elkaar. Hier kun je terecht met sociale en praktische vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën en sport.

Op de website van Delft voor Elkaar kun je je vraag om hulp stellen via het contactformulier. Een medewerker van Delft voor Elkaar bekijkt dan op welke manier je het beste geholpen kunt worden. Bijvoorbeeld door jouw vraag door te geven aan één van de Informele Zorg organisaties waar Delft voor Elkaar mee samenwerkt.