Ook in 2020 doen we het weer samen

Het lijkt haast vanzelfsprekend om in de winterperiode even stil te staan en terug te blikken op het bijna voorbije jaar. Hoe was 2019 voor u? En hoe slaat de balans door als u stil staat bij wat u heeft u bereikt en wat er misschien minder goed ging?

Uw plannen voor 2020

De jaarwisseling markeert ook een mooi moment om vooruit te kijken en te be­denken wat u in het nieuwe jaar anders wilt doen. Wat zijn uw plannen voor 2020? Waar gaat u meer of juist minder tijd aan besteden. Misschien wilt u van baan veranderen of juist stoppen met werken, vrijwilligerswerk gaan doen, gezonder eten, meer bewegen of meer mensen ontmoeten. Samen is gezellig en samen kom je verder. Wat is uw eerste stap?

Blijf in beweging

Het is bewezen dat senioren met een actieve leefstijl minder gezondheidsproblemen hebben. Wie regelmatig be­weegt voelt zich fitter en heeft een beter humeur. Ook mensen die gezondheids­klachten hebben en meer gaan bewegen krijgen meer energie en hebben minder last van hun aandoening of beperking. Dus aarzel niet en kom in beweging.

De Sport- en beweegwijzer

De Sport- en beweegwijzer voor 50-plussers is geüpdatet. De brochure vindt u hier op onze site: klik hier! In de beweeggids onbe­perkt sporten staan initiatieven van sport­scholen, -clubs en -verenigingen in Delft die uitgaan van mogelijkheden van mensen, in plaats van beperkingen. Vraag het de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar: info@delftvoorelkaar.nl.

Eten en ontmoeten

Er is een boekje verschenen met mogelijkheden om in Delft samen te eten, een overzicht voor maaltijdservice en voorzien van een voorwoord van burgemeester Marja van Bijsterveldt. Wist u bijvoorbeeld dat u gebruik kunt maken van thuiskoks bij u in de buurt? Kijk op thuisafgehaald.nl.

Wilt u liever samen met andere mensen eten en zo nieuwe contacten opdoen? Dat kan in veel Delftse kerken, maar ook bijvoorbeeld bij de open eettafel van de Delftse Studentenbond of in verschillende woonzorgcentra. U vindt het boekje Eten en Ontmoeten in één van de folderrekken of klik hier!

Boekjes aanvragen of ophalen

Een papieren versie van de boekjes kan aangevraagd of opgehaald worden bij de receptie van Delft voor Elkaar aan de Van Bleyswijckstraat 91 (015-760 02 00) of stuur een mail naar: administratie@delftvoorelkaar.nl.

Vrijwilligers zijn onmisbaar Doet u mee?

Door hun bewogenheid en hun inzet zorgen zij voor meer verbinding en saamhorigheid in Delft. Zij vormen het sociale netwerk waar mensen die hulp en steun nodig hebben of juist iets voor een ander willen betekenen op terug kunnen vallen. Wat gaat u doen of wie zou u in 2020 kunnen helpen?

Aanmelden

Meld u aan als vrijwilliger en ontdek dat het fijn is om iets voor andere mensen te doen die het minder heb­ben getroffen. Kijk in de vrijwilligers-vacaturebank of de vrijwilligershulp­gids van Delft voor Elkaar. Op de website van Delft voor Elkaar vind u alle mogelijkheden. Bijvoorbeeld delftvoorelkaar.nl/vacatures