Nieuwsbrief voor mantelzorgers: ‘deel zorg en zorgen’

Nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verlengd zijn tot eind april weten we een paar dingen zeker: fysiek sociaal contact blijft beperkt, veel dagbestedingen blijven gesloten, zorgverleners en vrijwilligers werken anders of minder. Dat heeft natuurlijk impact op degene voor wie u zorgt, maar ook op u als mantelzorger. Meer thuis zijn met uw naaste of meer taken op uw schouders betekent dat overbelasting op de loer ligt.

Houdt u het de komende maanden nog vol of ziet u de bui al hangen? Onderneem dan tijdig actie. Deel uw zorgen en laat anderen weten waar u op dit moment het meest meegeholpen bent.

Zorg en zorgen delen

Praat er met iemand over. Dat kan iemand uit uw naaste omgeving zijn, maar ook een vrijwilliger of iemand van een zorgorganisatie. Omdat we fysiek contact nu zoveel mogelijk vermijden, is de telefoon uw vriend. Wie Whats-App op zijn mobiel heeft, kan gratis videobellen. Dan hoor je en zie je elkaar.

Ook bij Delft voor Elkaar denken wij graag met u mee en kunnen u helpen met het nemen van een goed besluit of het vinden van oplossingen in uw situatie. Bellen of mailen met Delft voor Elkaar kan via 015 – 7600 200 | info@delftvoorelkaar.nl.

Lees hier de volledige nieuwsbrief