Mantelzorg nieuwsbrief mei 2019

Wat gaat de tijd toch snel. We denken alweer aan de zomer, ook in deze nieuwsbrief. Zoals altijd gevuld met een activiteitenoverzicht en algemene informatie. Naast de reguliere bijeenkomsten is er wegens grote belangstelling op 28 mei een extra creatieve workshop en voor de zomeractiviteit is keuze uit twee data. Meedoen met een activiteit of een bijeenkomst bezoeken? Noteer de data en meld je aan. Voor overige vragen: info@delftvoorelkaar.nl of 015-7600200 of kijk op www.delftvoorelkaar.nl

 

Activiteitenoverzicht voorjaar en zomer 2019

Zie voor uitgebreidere informatie verderop in de nieuwsbrief

 

Dinsdag 7 mei Creatieve workshop wastekeningen maken – VOL
Dinsdag 21 mei Info bijeenkomst ‘Mantelzorg en dementie’ **
Woensdag 15 mei Workshop visagie voor jonge mantelzorgers ***
Dinsdag 28 mei Creatieve workshop wastekeningen maken
Dinsdag 28 mei Ontmoetingsgroep GGZ en Mantelzorg – DvE
Woensdag 29 mei Ontmoetingsgroep Mantelzorg – DvE
Dinsdag 11 juni Info bijeenkomst ‘Veranderd gedrag bij dementie’ **
Dinsdag 25 juni Ontmoetingsgroep GGZ en Mantelzorg – DvE
Woensdag 26 juni Ontmoetingsgroep Mantelzorg – DvE
Woensdag 10 juli Info bijeenkomst ‘Pijn en dementie’ **
Vrijdag 12 juli Zomeractiviteit – Film en terrasje
Vrijdag 9 augustus Zomeractiviteit – Film en terrasje
Dinsdag 27 augustus Ontmoetingsgroep GGZ en Mantelzorg – DvE
Woensdag 28 augustus Ontmoetingsgroep Mantelzorg – DvE
Woensdag 4 september Start assertiviteitstraining – DvE
Dinsdag 10 september Info bijeenkomst ‘Bewegen en dementie’ **
Dinsdag 24 september Info bijeenkomst ‘Als opname in zicht is’ **
Elke 2e maandag van de maand Alzheimer café Delft*
Elke 2e dinsdag van de maand Longpunt Delft*
Elke 3e dinsdag van de maand Parkinson café Delft*
Elke 2e woensdag van de maand NAH café Delft*
Incidenteel – gepland: 10 mei Oog café Delft*
Wisselend programma Autisme Informatie Centrum*
In ontwikkeling Partnergroep NAH – DvE

 

* Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de betreffende aandoening hebben en hun partners/mantelzorgers. Vaak zijn de cafés ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

** Deze bijeenkomsten vinden plaats in één van de Ontmoetingscentra

*** Meer informatie www.ikdoehetgewoon.info/workshop-visagie/

 

Delft voor Elkaar (DvE) 

De activiteiten onder de vlag van Delft voor Elkaar (DvE) vinden plaats aan de Van Bleyswijckstraat 91, Delft. Stuur voor meer informatie een mail naar administratie@delftvoorelkaar.nl of bel 015 760 0200 en vraag naar Sonja Koelewijn.


Ontmoetingscentra Delft

  • Ontmoetingscentrum Dock van Delft, Ezelsveldlaan 276, Delft 015-515 81 00
  • Ontmoetingscentrum Mozartlaan, Mozartlaan 422, Delft, 015-750 34 00
  • Ontmoetingscentrum Vermeertoren, Van Beresteynstraat 169b, Delft, 015-515 82 00

Bel voor meer informatie en het complete programma met één van deze Ontmoetingscentra.


Alzheimer café Delft

De bijeenkomsten vinden elke 2e maandag van de maand plaats van 19.30 – 21.00 uur in Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3 in Delft. Meer informatie via 015-285 04 97 of klik hier.

 

Autisme Informatie Centrum Delft

Het AIC Delft is gevestigd bij Delft voor Elkaar, Van Bleyswijckstraat 91 Delft. Voor het maken van een afspraak of meer informatie over de activiteiten kunt u een mail sturen aan delft.aic@gmail.com

 

Longpunt Delft

De bijeenkomsten vinden elke 2e dinsdag van de maand plaats van 14.00 – 16.00 uur in Buurthuis Wippolder, Professor Krausstraat 50, 2628 JN Delft.
Meer informatie via (033)-434 12 75 of 06-13 95 53 34 of delft@longpunt.longfonds.nl

 

NAH café Delft

De bijeenkomsten vinden elke 2e woensdag van de maand plaats van 19.30 – 21.30 uur bij Activiteitencentrum Aventurijn, Tuindersvaart 43, 2614 SK Delft.
Meer informatie via 06-21 20 59 81 of nahcafedelft@gmail.com

 

Oog café Delft

De bijeenkomsten zijn op 10 mei en 21 juni van 13.30 – 16.00 uur in Gebouw Taste, Roland Holstlaan 751, 2624KA Delft. Meer informatie via Henk de Blij: 06-41 21 55 90 of haaglanden@oogvereniging.nl (030-200 63 14).

 

Parkinson café Delft

De bijeenkomsten vinden elke 3e dinsdag van de maand plaats van 19.30 uur – 21.30 uur in het restaurant van Basalt Revalidatie (voorheen Sophia Revalidatie), Reinier de Graafweg 1 te Delft. Meer informatie via (030) 656 13 69 of info@parkinsoncafedelfteo.nl

 

Creatieve workshop wastekeningen maken

Een wastekening maken is heel eenvoudig – en ontzettend leuk om te doen – iedereen kan het! Door de was te verwarmen op een speciaal strijkboutje kan de was worden aangebracht op speciaal papier. Hierdoor ontstaan er mooie patronen die als het ware een tekening vormen. Je hoeft hiervoor geen kunstenaar te zijn. De tekening ontstaat vanuit je gevoel. Als je goed kijkt worden op de tekening allerlei structuren zichtbaar waardoor er symbolen naar voren komen zoals bomen, bloemen, cijfers en dier- of mensfiguren. Het is echt wonderlijk. Elke wastekening heeft een eigen persoonlijk verhaal.

De workshop start met een geleide meditatie zodat iedere deelnemer vanuit rust de workshop kan beginnen. Hierna maakt iedere deelnemer drie wastekeningen. Aan de hand van de gemaakte wastekening krijg je een korte reading die inzicht geeft over jouw leven. De begeleiders zijn Renske de Klerk en Regina Heemskerk.

De workshop van 7 mei is vol. Er is een extra workshop op dinsdag 28 mei van 9.15 – 11.30 uur in centrum Dolce Mano, Marlotlaan 1E in Delft. Ontvangst vanaf 9.00 uur. De eigen bijdrage is € 3,50.

Aanmelden kan via administratie@delftvoorelkaar.nl of via 015 760 02 00 onder vermelding van “workshop wastekeningen”. Vol is vol.

 

Zomeractiviteit – Film en terrasje

De zomerperiode is uitermate geschikt om er op uit te gaan of iets met elkaar te ondernemen. Dit jaar gaan we naar de film. Op vrijdag 12 juli en vrijdag 9 augustus ben je vanaf 14.00 uur welkom in het Vrijdag Filmcafé in Lumen op het Doelenplein. De films starten vanaf 14.30 uur. Welke films er draaien is een verrassing maar je hebt op beide middagen keuze uit twee films. Er is gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar na te praten. Dat kan in de gezellige foyer en bij mooi weer op het terras.

Voor beide data hebben wij een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar en op is op.

Aanmelden kan via administratie@delftvoorelkaar.nl of 015-760 02 00 onder vermelding van zomeractiviteit film en de datum van je keuze.

 

Assertiviteitstraining

Woensdag 4 september van 13.30 tot 16:00 uur is de kennismakingsbijeenkomst van de assertiviteitstraining. In deze training leer je onder andere ‘nee’ zeggen, eigen keuzes maken en je mening geven. Je krijgt meer inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen.
Meer informatie en aanmelden: stuur een mail naar trainingen@delftvoorelkaar.nl. Klik hier voor meer informatie.


Omroep MAX zoekt mantelzorgers

Voor een nieuw NPO1-programma is MAX op zoek naar mantelzorgers. Met dit nieuwe programma wil de omroep op een toegankelijke wijze laten zien hoe het is om mantelzorger te zijn.
Interesse? Meer informatie via Omroep MAX 035 – 677 61 88 of via deze link: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/max-komt-graag-in-gesprek-met-mantelzorgers/

 

Mantelzorgers een week je vrijaf

Magazine Margriet en MantelzorgNL pleiten ervoor dat mantelzorgers tenminste een week per jaar ‘mantelzorgvrij’ kunnen zijn. En dat zonder regelgedoe. Daarom roepen zij iedereen op om de petitie te ondertekenen. Voor informatie over de mogelijkheden van ‘mantelzorgvrij’ en ‘respijtzorg’ in en om Delft kun je terecht bij Delft voor Elkaar.


De boodschappen & Uitjes Dienst Delft

Heeft iemand in je omgeving moeite om zelfstandig boodschappen te doen? Maak dan gebruik van de Boodschappen & Uitjes Dienst Delft BUDD). De BUDD organiseert ook leuke uitstapjes. Wie meegaat wordt thuis opgehaald en natuurlijk weer thuis gebracht. Waar nodig krijg je hulp bij het boodschappen doen of een arm ter ondersteuning.

Meer weten? Bel op maandag of donderdag tussen 13.00 – 16.30 uur 015- 760 02 13. De vrijwilligers leggen graag uit hoe het werkt en wat het programma van die maand is. Het programma van mei staat ook op de website van Delft voor Elkaar.

 

Overzicht Vrijwilligershulp Delft

Delft heeft een mooie traditie op het gebied van vrijwilligershulp. Al deze initiatieven vormen een welkome aanvulling op de formele zorg. De hulp die vrijwilligers bieden, is vaak laagdrempelig en al dan niet gericht op een bepaalde doelgroep. In dit boekje staat alle vrijwilligershulp in Delft op een rijtje.

De papieren versie kan afgehaald worden bij Delft voor Elkaar aan de Van Bleyswijckstraat 91. De digitale versie is hier te downloaden.

 

Wilt u deze nieuwsbrief in het vervolg via e-mail ontvangen? Geef uw e-mailadres aan ons door via administratie@delftvoorelkaar.nl o.v.v. ‘mantelzorg nieuwsbrief’. Indien gewenst kunt u zich uiteraard ook altijd bij ons afmelden.