Maatschappelijke stage: goed voor cv en netwerk

Time 4 Your Future biedt jongeren in Delft de kans een half jaar lang vrijwilligerswerk te doen in een sector die aansluit bij hun interesse. ,,Zo dragen ze bij aan de maatschappij en doen ze de nodige ervaring op die helpt bij het maken van een studiekeuze”, aldus de initiatiefnemers: drie studentes Maatschappelijke Zorg en Welzijn van het ROC Mondriaan.

Het project kwam tot stand in opdracht van de landelijke overheid als proeftuin voor maatschappelijke diensttijd. Het doel is een win-winsituatie te creëren voor zowel de jongeren als de gemeente Delft. ,,We geven vrijwilligerswerk een boost en helpen zo de aangesloten organisaties, maar ook voor de jongeren is het heel nuttig om werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen in de sector waar ze later willen werken. Deze ervaring staat mooi op hun cv en helpt ze knopen door te hakken in verband met hun studiekeuze.”

De drie meisjes zijn sinds oktober volop bezig met de promotie van het project. Ze gingen langs middelbare scholen, winkelcentra en verspreiden hun boodschap via Instagram.

Organisatie

Inmiddels zijn meer dan zestig jongeren tussen de 15 en 23 jaar ingeschreven voor het project, dat donderdag van start ging. Die zullen het komende half jaar een dag per week voor de uitverkoren organisatie werken.

De aftrap werd gegeven door burgemeester Marja van Bijsterveldt, met een netwerkborrel waarbij de jongeren en de aangesloten organisaties elkaar leerden kennen. Er is nog plaats voor zeventig enthousiastelingen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar t4yf@delftvoorelkaar.nl.

 

Bron: AD Zoë de Goede 04-02-19, 17:52