* ivm de coronamaatregelen gaan deze activiteiten op dit moment helaas niet door * Eten en ontmoeten in Delft – een overzicht van maaltijdservice en mogelijkheden om samen te eten

Wat ben ik blij om te zien dat onze stad een handig gidsje rijker is met adressen waar Delftenaren samen kunnen eten én elkaar kunnen ontmoeten. Een dikke pluim voor alle vrijwilligers die deze bijeenkomsten organiseren en hiermee ontzettend belangrijk werk doen in de stad. Dat doen ze omdat ze het belangrijk vinden dat wij elkaar blijven ontmoeten. En waar kan dat beter dan aan de eettafel, van oudsher dé sociale gebeurtenis van de dag waar de gemeenschap bij elkaar komt om te genieten van de maaltijd, de dag door te nemen, aandacht te geven aan elkaar en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. En bovenal: ontmoeten maakt mensen blij en draagt daarom bij aan een lichamelijke, mentale en sociale gezondheid.

Samen de maaltijd gebruiken. Een goed gesprek, mensen ontmoeten, ándere mensen ontmoeten. Het is in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend. Maar dat betekent niet dat we ons daarbij neer moeten leggen. Het betekent juist dat we extra ons best moeten doen om elkaar juist wél te blijven ontmoeten, om aandacht te hebben voor elkaar. En dat kan op vele plekken in onze mooie stad Delft. In het wijkcentrum, de kerk, de studentensociëteit, het buurtrestaurant, maar ook door gewoon even aan te bellen bij je buurvrouw of je buurman. Voor koffie, lunch of diner. Omdat elkaar ontmoeten maakt dat we echt sámenleven in Delft. Delft maken we samen, ook in dit opzicht!

Ik wens u een heerlijke maaltijd, een mooie ontmoeting en een fijn gesprek toe!

Marja van Bijsterveldt
Burgemeester van Delft

Bekijk hier de digitale versie van ‘Eten en ontmoeten’