‘Ik doe het gewoon’: jongeren die mantelzorgen

Wist je dat…

  • gemiddeld 1 op de 6 jongeren opgroeit in een gezin waar iemand gehandicapt, langdurig of psychisch ziek is?
  • we die jongeren jonge mantelzorgers  noemen?
  • je ook jonge mantelzorger bent als je je alleen al zorgen maakt om deze persoon?
  • jonge mantelzorgers in Delft een waardering kunnen krijgen in de vorm van een bioscoopbon?
  • je als jonge mantelzorger mee kan doen aan de activiteiten van  ‘ik doe het gewoon’?

Wij stellen ons voor

Karel, Ludie, Moniek en Mieke zijn het gezicht van ‘Ik doe het gewoon’. Wij geven voorlichting over jonge mantelzorgers op scholen en bij organisaties in Delft. Ook organiseren wij activiteiten en coachen jongeren. Heb je vragen, wil je iets kwijt of wil je dat we langs komen? Neem gerust contact met ons op.

We doen het gewoon – Leuke activiteiten!

Misschien wist je het al of heb je er zelfs aan meegedaan. Onlangs hebben we met een gezellige groep jonge mantelzorgers pizza’s gemaakt.

18 juli gaan we waterfietsen en picknicken in het Delftse Hout. Ga jij mee of wil je in de toekomst meedoen aan onze activiteiten? Misschien vindt je het wel leuk om zelf iets te bedenken of te organiseren.  Of ken je een jonge mantelzorger die graag mee zou willen? Laat het ons weten.

Onderzoek over het welbevinden van jongeren die voor een familielid zorgen

Ben jij tussen de 15 en 17 jaar? Doe jij mee aan een enquête? Europa vraagt 200 jonge mantelzorgers over hun MEntaal WElbevinden. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts tien minuten. Wil je meer weten? Nieuwsgierig geworden? Klik hier.

Vitalis maatjes – verhaal  

Jamilla is  10 jaar. Zij woont samen met haar moeder die chronisch ziek is. Jamilla is een creatief meisje die graag  leuke dingen wil doen. Door de ziekte is het voor haar moeder niet mogelijk om dit met haar samen te doen.

Sinds januari zijn vrijwilliger Petra en Jamilla maatjes. Petra is een  volwassen vrouw die van knutselen en gezelligheid houdt. Petra en Jamilla hebben samen gekookt, geknutseld en een speurtocht door Delft gedaan. Petra was erbij toen Jamilla haar zwemdiploma haalde. Jamilla kan bij Petra lekker gek doen en kijkt elke keer weer uit naar de volgende afspraak.

Vitalis maatjes zijn vrijwilligers die leuke dingen ondernemen met kinderen of jongeren tussen de 5 en de 18 jaar. Dat kan van alles zijn. Van cakejes bakken tot balletje trappen. Of even een rondje wandelen in Delftse Hout. Samen noemen we ze maatjes. Met zijn tweetjes even iets anders doen. Gezellig erop uit.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Linda van Zee (06 38 27 65 88)

Gewoon zelf weer even kind zijn en je maatje weer kind laten zijn.

 

Ik doe het gewoon is een project van Delft voor Elkaar, Van Bleyswijckstraat 91 in Delft 

  • 06- 49684020. (Whatsappen kan ook)
  • Facebook en Twitter (@ikdoehetgewoon)

Wil je voortaan deze nieuwsberichten ontvangen? Stuur dan een berichtje.