“In gezonde wijken kun je gezond en gelukkig opgroeien én jezelf ontwikkelen”

Delft heeft sinds kort de Visie Sport en Bewegen 2017-2025. Bewegingsonderwijs, maatschappelijk actieve verenigingen, goede accommodaties om te sporten en te bewegen, en die ook toegankelijk zijn voor sporters met een beperking, en een openbare ruimte die uitnodigt tot bewegen. Dat zijn de belangrijkste punten uit de visie Sport en Bewegen 2017-2025. Bron: Gemeente Delft

Gezonde wijken

Delft voor Elkaar maakt sport en bewegen én een gezonde leefstijl mogelijk voor jong en oud. Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom stimuleren wij mensen om samen in beweging te komen en organiseren wij sportactiviteiten voor verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld op scholen en in de wijken. Wij hebben in verschillende wijken verschillende Buurtsportverenigingen waarbij we laagdrempelig sport- en beweegaanbod organiseren.

Met de Sportimpuls Beweeg Wijs werken sportverenigingen, onderwijs en welzijn integraal samen. Beweeg Wijs brengt kinderen spelenderwijs op het schoolplein, in gymlessen in de wijk en bij sportaanbieders in beweging.

Onze Beweegcoaches en Buurtsportcoaches zijn er voor iedereen, ook voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke problemen of een chronische ziekte.

DvE is aangesloten bij het lokale JOGG-Delft (Jongeren op Gezond Gewicht) programma, om gezamenlijk vanuit onze prestaties te werken aan een gezonde leefstijl en leefomgeving voor onze Delftse jeugd.

Meer weten? Neem contact op met:

‘Gezonde wijken’

Sjors Grasman | 06 53 60 99 63 | s.grasman@haaglandenbeweegt.nl

Tim Heemskerk | 06 53 60 99 51 | t.heemskerk@haaglandenbeweegt.nl

Jongeren op gezond gewicht (JOGG)

Marcella Deters | 06 42 64 28 48 | m.deters@sportiefadvies.nl