Een goed idee waarmee je jouw buurt of wijk in Delft nog socialer, veiliger en leuker maakt? Maak werk van jouw idee!

Heb jij een goed idee waarmee je jouw buurt of wijk in Delft nog socialer, veiliger en leuker maakt? Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je initiatief? En wil je niet alleen geld of materialen inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? De gemeente Delft organiseert in samenwerking met Voor je Buurt een workshop waarin we je meer over crowdfunding en campagne voeren vertellen.

Deze workshop leert jou in twee uur tijd de beginselen crowdfunding en het voeren van een campagne. Ook krijg je de mogelijkheid om de eerste versie van je campagne op te zetten en hier feedback op te vragen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om andere initiatiefnemers uit Delft te ontmoeten.

Wat ga je doen?
Het eerste gedeelte van de workshop gaat in op de redenen waarom je als initiatief een campagne zou gaan voeren voor geld, hulp en/of bekendheid. We laten je aan de hand van voorbeelden zien wat voor initiatieven zich lenen voor zo’n campagne, wanneer een campagne haalbaar is en wie de supporters zijn. Verder zetten wij je aan het denken wat je allemaal nodig hebt om een succesvol initiatief te realiseren. In het tweede deel ga je direct in groepjes aan de slag met het vormgeven van jouw campagneplan en bespreken we hoe je supporters van de campagne al tijdens de voorbereiding kunt enthousiasmeren en betrekken. In het derde deel gaan we brainstormen over mogelijke tegenprestaties. En tot slot bespreken we op welke manier je een campagnepagina aanmaakt en een wervende pitch schrijft en geeft.

Datum: Dinsdag 9 mei 2023
Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Op locatie in Delft. Nadere locatie wordt bekend gemaakt via de mail.
Aantal deelnemers: Er is plek voor maximaal 12 initiatieven. Per initiatief mogen 2 personen zich opgeven.
Door wie: De training wordt verzorgd door Voor je Buurt.
Kosten? Gratis!

Meld je aan!
Klik hier om je om je aan te melden!