Gezocht: Deelnemers populairwetenschappelijk tv-programma NTR

Voor het nieuwe populair wetenschappelijke NTR-programma ‘Wie denk je wel dat je bent?’ zijn we op zoek naar enthousiaste jongeren die ons samen met een van hun ouders willen helpen met het doen van onderzoek.

In het programma onderwerpen de twee presentatoren Joep van Deudekom en Rob Urgert mensen uit alle hoeken van de samenleving aan psychologische, sociale en fysieke onderzoeken. Het programma is de opvolger van het programma: Het Instituut. Zo hebben we eerder onderzocht in het Instituut wat de invloed is van depressieve of vrolijke muziek. Ga je door het luisteren van de muziek in eenzelfde situatie andere keuzes maken? In het programma houden we ons bezig met grote vraagstukken afgewisseld met grappige feitjes. Welke manieren zijn er bijvoorbeeld om je oordopjes uit elkaar te halen? Maar ook vragen als: wat is de invloed van groepsdruk? Of heeft je voornaam invloed op hoe mensen over je denken? In een van de afleveringen leggen we generatieverschillen bloot en zijn we op zoek naar jongeren tussen de 16 en 19 jaar die het leuk vinden om mee te doen met een van hun ouders.

Wat kun je verwachten als je je opgeeft:

● Als je je aanmeldt krijg je van ons een vragenlijst toegestuurd. LET OP: zowel kind als ouder moeten zich apart van elkaar opgeven.

● Naar aanleiding van de vragenlijst maken we een selectie van mensen die we graag uitnodigen op gesprek om kennis te maken en het programma door te spreken. In dit gesprek kun je ook alle vragen stellen die je aan ons hebt over het programma.

● Eind mei krijg je van ons te horen of we je geselecteerd hebben voor deelname aan het programma.

● Bij deelname aan het programma zijn er twee draaidagen waarvan één in juni en één in oktober. (In juni doen we de onderzoeken en in oktober blikken we terug op deze ervaring in een studiosetting).

Meedoen aan het programma is een super leuk ervaring! Je leert iets over je eigen handelen, over de mensen om je heen en draagt bij aan het laagdrempelig maken van wetenschappelijke kennis.

Opgeven kan via dit aanmeldformulier: www.blazhoffski.nl/wiedenkjeweldatjebent