Feest voor iedereen

“Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje met vriendjes en vriendinnetjes. Dat vinden wij en jij vast en zeker ook.” Met het project ´Feest voor iedereen´ biedt Sportief Advies kinderen uit arme gezinnen een gratis sportfeestje  aan. Wellicht kan je gezinnen uit jouw netwerk helpen met het boeken van zo´n gratis sportfeestje? Zo zorgen we er samen voor dat ruim 200 kinderen een geweldig en gezond kinderfeestje vieren.

 

Aanleiding aanvraag

Voor de meeste kinderen en ouders is het vieren van een jaarlijks kinderfeestje heel normaal. Maar als je opgroeit in armoede is zo´n kinderfeestje helemaal niet vanzelfsprekend. Helaas is het vaak zo dat als je zelf geen kinderfeestje geeft, je ook niet wordt uitgenodigd voor andere kinderfeestjes. Dat heeft vaak een sociale impact.

Om deze kinderen tegemoet te komen hebben wij subsidie aangevraagd bij het ministerie van SZW en toegekend gekregen. Daarom kunnen we tot november 2019 gratis sportfeestjes weggeven aan kinderen van 6 t/m 12 jaar die ingeschreven staan bij de voedselbank. Hierdoor staan deze kinderen niet aan de zijlijn, maar kunnen ze net als andere kinderen een feestje geven en onbezorgd jarig zijn.

Hoe gaat het in z’n werk?

Sinds januari 2019 ontvangt elk jarig kind die ingeschreven staat bij de Voedselbank een gouden voucher op de zijkant van de verjaardagsbox. Deze verjaardagsbox wordt al structureel uitgedeeld aan jarige kinderen en is een initiatief van de Stichting Jarige Job.

De aangesloten voedselbanken bij dit project zijn: Haaglanden, Leiden, Teylingen, Westland en Delft. Het gaat om de kinderen die op hun verjaardag 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 worden. Met de voucher kunnen ze via een website (bijna klaar) een sportfeestje boeken in een gymzaal in de buurt.

Omdat Nederlands niet voor iedereen vanzelfsprekend is, wordt bij de voucher een folder geleverd. In deze folder zijn de toelichting, de spelregels en het stappenplan voor het boeken van een feestje vertaald in het Engels, Arabisch en Farsi. Bij alle geboekte feestjes wordt een controle uitgevoerd of de jarige daadwerkelijk ingeschreven staat bij de voedselbank. De voucher is dus niet overdraagbaar.

Er kan een sportfeestje geboekt worden van 3 uur voor maximaal 15 vriendjes en/of vriendinnetjes. Bij het boeken kan worden gekozen voor apenkooien of sport en spel en er kunnen thema-sporten worden gekozen. De kinderen krijgen uitnodigingen toegestuurd voor hun vriendjes en/of vriendinnetjes.

Hoe kan je helpen?

We kunnen ons voorstellen dat sommige mensen twijfelen om het feestje te boeken. Voor de één is het geven van zo´n feestje niet gebruikelijk, voor de ander is er een taalbarrière. Kortom, er kan van alles aan de hand zijn waardoor deze gezinnen hulp nodig hebben bij het boeken van een gratis kinderfeestje. Het zou geweldig zijn als je hen op dat moment zou kunnen ondersteunen.

Inmiddels worden de vouchers sinds twee maanden verspreid via de deelnemende voedselbanken en mogen al diverse kinderen terugkijken op een geslaagd kinderfeestje.

Meer weten?

Evie Peeters

e.peeters@sportiefadvies.nl

015-2411151 / 06-43009298