Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Training: ‘Omgaan met de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling voor vrijwilligersorganisaties’ (laatste van 3 dagdelen)

19 juni 2018om 14:00 - 17:00

- gratis

Omgaan met huiselijk geweld en kindermishandeling is lastig, zeker wanneer het gaat om vrijwilligerswerk. Vrijwilligers kunnen in aanraking komen met situaties waarbij ze een ‘niet pluis’-gevoel krijgen. Maar wat doe je dan?

De training

‘Omgaan met de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling voor vrijwilligersorganisaties’ (of organisaties die werken met ondersteuning van vrijwilligers) geeft antwoord op die vraag.

In deze training voor bestuursleden of coördinatoren komen de volgende onderwerpen aan bod:

 – de signalen van huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling;

 – de stappen van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling;

 – de opzet van een voorlichting voor alle vrijwilligers binnen de organisatie, zodat zij weten hoe te handelen en bij wie ze terecht kunnen met hun signalen;

  – uw samenwerkingspartners en de sociale kaart.

Na de training bent u Contactpersoon Meldcode voor uw organisatie en verantwoordelijk voor het onderwerp huiselijk geweld en kindermishandeling. U geeft voorlichting aan vrijwilligers en ze kunnen bij u terecht met vermoedens en vragen.

De training wordt aangeboden door de GGD Haaglanden, bestaat uit drie dagdelen en vindt plaats op: dinsdag 5, 12 en 19 juni van 14.00-17.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Opgeven voor de training

Wilt u deelnemen aan deze training? Meld u dan digitaal aan. Na uw aanmelding krijgt u een bevestiging via de email. Een incompany training behoort ook tot de mogelijkheden.

Let op!

Deze training is alleen bedoeld voor bestuursleden of coördinatoren van vrijwilligersorganisaties of organisaties die werken met ondersteuning van vrijwilligers.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Jeannette van Borren (jeannette.vanborren@ggdhaaglanden.nl)

Gegevens

Datum:
19 juni 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
gratis
Evenement Categorieën:
,