Even voorstellen: Elzo Niemeijer, manager Delft voor Elkaar

Delft voor Elkaar heeft vanaf 1 oktober een nieuwe kapitein aan het roer. De 56-jarige manager Elzo Niemeijer gaat vol energie en samen met het team van Delft voor Elkaar aan de slag. De nieuwe manager gelooft heilig in de uitdaging om van Delft een nog vitalere, socialere en gezondere stad te maken. Tijd om Elzo beter te leren kennen.

Elzo, hoe gaat het met je?
Ondanks de rare tijden gaat het goed met me. Ik heb veel zin om in deze mooie stad aan het werk te gaan. Delft is voor mij met haar historie en studenten écht een nieuwe stad om te mogen werken. Maar Delft heeft ook haar uitdagingen op het gebied van de schuldenproblematiek en de noodzakelijke betere samenwerking in het Zorg- en Welzijnsdomein. Alles bij elkaar maakt dat ik veel zin heb om in deze dynamische stad aan de slag te gaan.

Hoe kijk je naar Delft?
Delft komt op mij over als een vitale stad. Een stad vol cultuur, een gezellig en mooi centrum; een combinatie van geschiedenis en dynamiek. Maar ook een stad met grote sociale problematiek en gezondheidsvraagstukken. Daar moeten we met zijn allen aan werken. Juist in deze rare tijden.

Hoe ben je hier terechtgekomen?
Van oorsprong ben ik theaterdocent en ben via die weg bij de  gemeente Rotterdam terecht gekomen bij de afdeling Sport en Recreatie. Daarna heb ik als beleidsadviseur cultuur en sport bij de gemeente Capelle aan den IJssel gewerkt waarvan de laatste 5 jaar als leidinggevende van de unit Jeugd, Onderwijs en Vrijetijd.

Waar heb je je de afgelopen jaren voor ingezet?
De afgelopen drie jaren heb ik gewerkt in Rotterdam in het gebied Feijenoord. Hier heb ik mij bijvoorbeeld bezig gehouden met projecten rond Senioren, Armoede en Opvoeden, Gezonde Leefstijl en gewerkt aan betere samenwerking in het jeugdnetwerk en afstemming in het zorg en welzijnsveld.

Welke wijze lessen neem je mee vanuit Rotterdam?
Ik denk het respect voor en de kracht van verschillen. Verschil in leeftijd, inkomen, culturele achtergrond in één wijk, buurt of stad. Rotterdam heeft meer dan 170 verschillende culturen en heeft bewezen daaruit één nieuwe stad te kunnen bouwen. Verschillen bieden de kans om de uitdagingen waar we nu voor staan, vanuit verschillende kanten te bekijken en op te lossen. Dat betekent wel ‘out of the box’ denken, de straat op gaan en goed luisteren. Zo kan je op wijk- en buurtniveau samen met de bewoners de juiste oplossingen vinden.

Wat kenmerkt jou in je werk?
Echt een connectie maken met mensen en werken vanuit passie. Verbinding maken tussen partijen, tussen cliënt en ondersteuner en tussen organisatie en gemeente. Alleen door op zoek te gaan naar de verbinding die je met elkaar hebt, kun je een volgende stap maken. Voor elkaar en zeker ook met elkaar.

Je begint wel in een lastige periode?
Ik ben van nature een optimistisch mens, het glas is altijd halfvol. Maar ik moet eerlijk zeggen dat die houding met de huidige crisis wel een aantal deukjes heeft opgelopen. Omdat dit virus zo’n grote invloed heeft op onze gezondheid, sociaal leven en onze economie. Maar we moeten samen toch vooruit blijven kijken en vooral aan de toekomst blijven werken. Ik zet mijn positieve bril op en zoek naar oplossingen, ook om de mensen die dat even niet meer kunnen te ondersteunen. Dat ik daar nu in Delft aan kan bijdragen, geeft mij energie.