Beweeggids ‘(On)beperkt Sporten’

“Voor veel mensen is sporten vanzelfsprekend. Ook voor mij. Voor mensen met een beperking is dat heel anders. Ook zij willen dolgraag sporten, maar dat kan niet altijd.” (Dirk Kuyt)

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert ca. 130 sportevenementen per jaar door heel Nederland. Van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Dit doen we in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers, waarbij we een financiële en/of organisatorische bijdrage bieden om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Zo ondersteunen we onder andere het grote, jaarlijks terugkerende G-voetbaltoernooi bij DVV Delft.

Veel sportverenigingen in Delft zijn al goed bezig in het aanbieden van aangepast sporten en het keuzeaanbod voor mensen met een beperking wordt steeds uitgebreider. Dat is ook weer te zien in deze editie van ‘(On)beperkt Sporten’.

Daar zijn we erg blij mee, want sporten heeft niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie. Het beoefenen van sport en het deelnemen aan beweegactiviteiten kan bijdragen aan het verbeteren van de conditie, motoriek en van de fysieke gesteldheid. Maar denk ook aan sociale aspecten, als de toename van het zelfvertrouwen en het sluiten van vriendschappen. Ontzettend belangrijk, juist voor deze doelgroep!

In dit boekje –beweeggids (on)beperkt sporten 2018-2019  staan initiatieven van sportscholen, -clubs en -verenigingen in Delft die uitgaan van mogelijkheden van mensen, in plaats van beperkingen. Deze doelgroep kan namelijk met gemak onderdeel zijn van een vereniging of club. Met de inzet van buurtsportcoaches en beweegcoaches, die er zijn om mensen te voorzien van alle informatie, probeert Delft alle sportscholen-clubs en -verengingen te activeren om mee te denken. Dus mocht je geïnteresseerd zijn of zelf een initiatief hebben bedacht, laat dat vooral even weten of kom vrijblijvend een kijkje nemen bij de verenigingen die in dit boekje staan.

Tot slot wensen wij iedereen veel plezier met dit boekje en succes met het uitkiezen van een leuk en passend sportaanbod!