Delftse kinderboot Varend Corso Westland 2019 ‘Rembrandt van Gein’

Aan de kinderboten van het Varend Corso Westland zal namens Delft een bijdrage geleverd door de ‘Poptalanders’ met hun boot ‘Rembrandt van Gein’, geïnspireerd op het themajaar van Delft ‘De Gouden Eeuw’ gecombineerd met een voor Delft groot inspirator, de Stadclown van Delft.

De ‘Poptalanders’ bestaat uit kinderen en begeleiders uit Popta-land, een buitenspeelgoed-uitleen- keet in de wijk Popta-hof Delft. De Stadsclown van Delft, ofwel Myrrhe Michorius is vrijwilliger van Stichting Mobiele Clowniek Fabriek en beheert voor hen deze keet.

Zij organiseert samen met de vrijwilligers en betrokken buurt bewoners dit evenement. Naast het gratis uitlenen van buitenspeelgoed, organiseert Popta-land ook maandelijks een thema maan(d)feest. Voor de maand augustus zal dit feest gevierd worden tijdens de vlootschouw aan de Scheepmakerij ter hoogte van de Aghatha van Leidenlaan in Delft op zondag 4 augustus tussen 14.00 en 15.45 uur. Gedurende het gehele Varend Corso zal de Delftse kinderboot bemand worden door kinderen en begeleiders uit Poptaland. Het Varend Corso thema van dit jaar is “WOW’, wat door de kinderen met veel plezier is ingevuld en ook is er samen hard gewerkt aan de opbouw van de boot. Yasmine en Janna bedachten het ontwerp. Hoe het verder ingevuld is, blijft natuurlijk nog een verrassing, maar als we een tipje van de sluier mogen prijsgeven; ze zijn geïnspireerd door de spetterende ontmoeting tussen de Stadsclown van Delft en Dennie Christian tijdens het Varend Corso in 2017 en spelen van een rol in de video van zijn lied ‘Oogverblindend’ in 2018.

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus varen de boten respectievelijk de Rijnmond dag, de Westland dag en de Delfland dag. De route van de boten vindt u op de website van het Varend Corso Westland www.varendcorso.nl. Meer informatie over Popta-land vindt u op onze website www.popta-land.nl. Lees meer over de organisatie achter Popta-land op www.smcf.nl

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Mobiele Clowniek Fabriek, Karwei Delfgauw, Fonds 1818, Gemeente Delft, Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren, Oranjefonds en Delft on the Move.