DelftQ20190709

Een verhaal uit de praktijk

Vrouw, 72 jaar, alleenstaand

“Mevrouw heeft uitgezaaide kanker en een ernstige vorm van neuropathie. Zij krijgt daarvoor chemokuren en bestralingen en woont, met de nodige ondersteuning van Careyn, wel thuis.

Zij bezoekt geregeld Informatiepunt ’t Reiniertje en wij gaan regelmatig bij haar langs om te kijken hoe het met haar gaat. Tijdens zo’n bezoek viel het ons op dat zij onder de blauwe plekken zat. Toen wij haar naar de reden daarvan vroegen gaf zij aan dat zij geregeld valt, omdat zij geen gevoel meer in haar voeten heeft en ze heeft weinig grip. Zij is twee keer van het trapje in haar tuin gevallen en heeft de laatste keer daar drie kwartier gelegen, omdat er niemand langsliep en zij zelf niet meer overeind kon komen.

Wij hebben onze ouderenadviseur ingeschakeld en samen met haar een gesprek met mevrouw gehad. Hieruit kwam naar voren dat mevrouw haar huis voor een deel aangepast moet worden aan de situatie waarin zij verkeert. Onze ouderenadviseur heeft daarop een gesprek met de Wmo geregeld en begeleidt mevrouw verder.

Mevrouw bezoekt de koffie-ochtend in ‘t Reiniertje en maakt volop gebruik van de activiteiten van Delft voor Elkaar, zoals de BUDD-bus.”