Delft tegen eenzaamheid, vóór ontmoeting

De Delftse coalitie tegen eenzaamheid organiseert van 1 t/m 10 oktober ‘De 10 dagen van ontmoeting’. Een programma met diverse activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van eenzaamheid onder Delftenaren.

Programma ’10 dagen van ontmoeting’
Van 1 t/m 10 oktober zijn er verschillende activiteiten waar inwoners van Delft elkaar kunnen ontmoeten. Zo gaat wethouder Karin Schrederhof maaltijden koken en uitdelen aan mensen die zich eerder via de website Thuisafgehaald daarvoor hebben aangemeld. In Lumen wordt de documentaire ‘Goede buur‘ vertoond met nagesprek én lunch. En ouderen kunnen bij Pavarotti terecht voor informatie over veilig online daten via 50PlusMatch, ontmoetingstips en hulp bij het aanmaken van een profiel. Ook enkele supermarkten werken mee en bieden ruimte voor ontmoeting en een praatje. Het complete programma is te vinden op https://tedoen.delft.nl/

Eenzaamheid

Meer dan 40% van de volwassen bevolking voelt zich eenzaam. In Delft is het percentage mensen dat zich eenzaam voelt hoog. Van de 75-plussers is bijvoorbeeld 47% matig tot ernstig eenzaam (47%). Mensen die last hebben van eenzaamheid ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of hebben minder sociale relaties dan ze wensen. Eenzaamheid is veelal een verborgen probleem: het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen en er wordt weinig over gepraat.

Delftse coalitie tegen eenzaamheid

De Delftse coalitie tegen eenzaamheid is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties en ondernemers die er samen voor willen zorgen dat minder Delftenaren zich eenzaam voelen. De organisaties: Delft voor Elkaar, Humanitas, ZEL, SSBO, Pieter van Foreest, de kerken en de Gemeente Delft vormen de kern.