De eerste Lief & Leedstraat van Delft is een feit

De eerste Lief & Leedstraat van Delft is een feit! Vanessa en Wendy zijn de gangmakers en beheren het Lief & Leedpotje van het complex Haydlaan 2 t/m 148.

In een Lief & Leedstraat geven bewoners elkaar extra aandacht en helpen ze elkaar als er wat is. Die straten krijgen €150,- per jaar. Met dat geld kopen de bewoners een bloemetje, iets lekkers, een kaart of iets anders voor buren die bijvoorbeeld ziek zijn, eindelijk hun rijbewijs gehaald hebben of net in de straat zijn komen wonen.

Iedere Lief & Leedstraat heeft twee gangmakers. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje aanvraagt en beheert. Het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen in de straat. Daar knapt iedereen van op, dus ook de straat.

Lief en Leed wordt in Delft georganiseerd door Delft voor Elkaar en wordt mede mogelijk gemaakt door woningcorporaties Stedelink, Vidomes en Woonbron, Fonds 1818 de gemeente Delft.

Op dit moment is het alleen mogelijk om een Lief & Leedstraat te starten in de wijken Buitenhof en Voorhof. Het gaat dan om bepaalde woningen/complexen van de woningcorporaties Stedelink, Vidomes en Woonbron.

Meer weten over de lief en leedstraten in Delft? Klik hier!