De crisiskaart, helpt jou regie te houden als dat zelf even niet lukt

De crisiskaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, dat past in een portemonnee. Op dit kaartje staat wat omstanders en hulpverleners moeten doen of laten als jij in crisis bent. Een crisiskaart geeft jou de regie terug als je die (even) kwijt bent. Het geeft jou ook veiligheid en rust, omdat je van tevoren hebt nagedacht over wat jij wil dat er gebeurt als je in zo’n situatie zit. Door een crisiskaart te maken, krijg je inzicht in jouw crisis en hierdoor neemt de kans op een crisis af. Dus met de crisiskaart op zak heb je meer houvast voor jezelf en de mensen die jou willen helpen als jij het moeilijk hebt.

Een crisiskaart opstellen doe je niet alleen. Een crisiskaartconsulent ondersteunt jou daarbij, maar jij bepaalt wat er op de crisiskaart komt te staan. Deze consulenten zijn ervaringsdeskundigen die hiervoor zijn opgeleid. Zij gaan uit van jouw verhaal en jouw wensen. Dit hele proces is gratis, de crisiskaart kost je niets.

Waar maak ik een crisiskaart?
In de gemeente Delft is de crisiskaart te verkrijgen bij de Herstelacademie van Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland. Je kunt bellen of mailen voor een afspraak om de kaart in te vullen of als je vragen hebt.

Wil jij een crisiskaart maken of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Marijke Mazer
m.mazer@ggz-delfland.nl
Herstelacademie Doel Delfland
Buitenhofdreef 274, Delft
06 20 16 37 68

Meer informatie over de crisiskaart vind je op www.crisiskaart.nl