Dag van de Mantelzorg 2020

Help ons mee om van de Dag van de Mantelzorg een feestje te maken

Op dinsdag 10 november spreekt Delft haar waardering uit voor mantelzorgers. Om dit groots te doen, roepen wij Delftenaren op om mantelzorger telefonisch te bedanken of een (digitaal) kaartje te sturen. Samen zorgen wij voor een feestelijke Dag van de Mantelzorg.

Iedereen die langdurig voor een naaste (familielid, vriend, kennis, buur) zorgt die daardoor thuis kan blijven wonen, is mantelzorger. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend om iets te doen voor iemand bij wie ze betrokken zijn. Deze inzet van mantelzorgers is niet alleen onmisbaar maar ook bijzonder en zeer waardevol. Tijdens de Dag van de Mantelzorg staan we hier bij stil: een gezamenlijk moment van aandacht en waardering voor mantelzorgers.

Samen maken we de Dag van de Mantelzorg
Delft voor Elkaar organiseert ieder jaar op de Dag van de Mantelzorg een of meerdere activiteiten. Deze dag is een jaarlijks moment van ontspanning, ontmoeting en uitwisseling voor mantelzorgers. Het programma van dit jaar stond klaar, maar kan door coronamaatregelen helaas niet doorgaan.
Om deze dag toch met elkaar in contact te staan en stil te staan bij de Dag van de Mantelzorg vragen wij iedereen om op dinsdag 10 november een mantelzorger te bellen of een kaartje te sturen. Zodat er op deze dag toch nog volop aandacht is voor mantelzorgers en de Dag van de Mantelzorg toch nog een feestelijke dag wordt.

Stuur een kaartje
Wilt u een mantelzorger verrassen met een digitale kaart? Klik dan hier!

Verrassing voor mantelzorgers
Bij Delft voor Elkaar zijn circa 1600 mantelzorgers geregistreerd; van jong tot oud. Met inzet van medewerkers, vrijwilligers en jongeren bezorgen wij bij al deze mantelzorgers op 10 november een brief met een verrassing afleveren. Wilt u meehelpen met het bezorgen? Wij kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Geef uw naam telefoonnummer en e-mailadres door bij info@delftvoorelkaar.nl en we laten u op uiterlijk 5 november weten hoe u ons kan helpen.

Online programma
Ter gelegenheid van deze dag is er ook een online surprise voor de Delftse mantelzorgers. Benieuwd? Kijk hier.

Geen verassing ontvangen?
Bent u ook mantelzorger, maar heeft u geen brief en verrassing ontvangen? Dan bent u waarschijnlijk nog niet als mantelzorger bij ons geregistreerd. Breng hier direct verandering in en stuur een mail met uw naam en telefoonnummer naar: administratie@delftvoorelkaar.nl. Dan nodigen wij u volgend jaar uit voor de Dag van de Mantelzorg en informeren we u met onze mantelzorgnieuwsbrief over wetenswaardigheden voor mantelzorgers.

Nieuws mantelzorg