Cursus assertiviteit voor volwassenen (najaar 2019)

Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Zie je op tegen recepties of vergaderingen? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Durf je geen kritiek te geven of voel je je snel schuldig? Tijdens de assertiviteitscursus leer je beter voor jezelf opkomen. Je oefent met technieken die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten en met waardering en kritiek.

In september 2019 start een nieuwe cursus assertiviteit voor volwassenen bij Delft voor Elkaar.

Wat leer je in deze cursus?
In de assertiviteitscursus krijg je inzicht in je eigen gedrag en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. In de groep wissel je ervaringen uit, je krijgt oefeningen en huiswerkopdrachten en schriftelijke informatie. Je bepaalt zelf in welk tempo je werkt en welke oplossingen je kiest.

Voorbeelden van onderwerpen waarmee je gaat oefenen, zijn:

– nee zeggen
– eigen keuzes kunnen maken en beslissingen nemen
– kritiek geven en ontvangen
– je mening geven
– conflicten op assertieve wijze hanteren
– contact maken
– inzicht hebben in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen

Voor wie is deze cursus?
De cursus is voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder die assertiever willen worden en woonachtig zijn in Delft. Deze cursus is gratis.

Start: 4 september
Op 4 september start de cursus met een groepsintake van 13.30 tot 16.00 uur (inloop 13.15 uur met koffie en thee), waarna opeenvolgend op de woensdag er zeven bijeenkomsten zijn, van 13:15 uur tot 16:30 uur.

September: 11 – 18 en 25
Oktober 2 – 9 – 16 en 23

Locatie: Delft voor Elkaar, Van Bleyswijckstraat 91 , 2613 RR Delft

Informatie en aanmelden
Wil je meer informatie over deze cursus? Neem dan contact op met Mahasta van der Kooij, cliëntondersteuner/maatschappelijk werker Delft voor Elkaar: 06 11 31 65 99 of stuur een mail aan trainingen@delftvoorelkaar.nl