Stichting Molen de Roos

Delftse Molen de Roos, - de enige werkende korenmolen in de stad -, draait niet alleen op de wind, maar ook dankzij een groep enthousiaste molenvrijwilligers

Organisatie informatie

Molen de Roos is de enige molen in Delft en de enige molen in de wereld, gefundeerd op een tunnel. De molen is gebouwd in 1679 en  is reeds 350 jaar oud. Het mechanisme van de molen met zijn wieken, assen en molenstenen is in de jaren nauwelijks veranderd en zit ingenieus in elkaar. Wekelijks wordt er circa 40 zakken graan  gemalen, zoals het vroeger ook plaats vond. De molen is eigendom van de stichting de Hollandse molen. De exploitatie is de verantwoordelijkheid van de Stichting Molen de Roos.

De molen is weer vaker geopend na de Corona-lockdown en bezoekers zijn welkom van woensdag tot en met zaterdag. Rondleidingen vinden m.n. plaats op zaterdagen en op verzoek op andere dagen olv onze gidsen. Op zaterdagen ontvangen we gemiddeld 60 bezoekers.  En wat is er nog mooier dan als gids gasten te ontvangen op de stelling op grote hoogte en met hen het verhaal  te delen over dit historische erfgoed, de stad Delft en het karakteristieke Nederland met zijn 1200 molens. Gasten uit de hele wereld vind je terug op de molen.

Naast de rondleidingen worden er ook evenementen georganiseerd op en rond de molen en in de molentuin. Zoals het Midwintermalen op 18 december as, de Open Monumentendag en het evenement op de "NL doet" dagen. 

 

Current job openings at Stichting Molen de Roos

Gids op de Molen Vrijwilligerswerk
Stichting Molen de Roos Phoenixstraat 111, Delft nov, 08