KinderAcademie Delft

Gelijke toekomstkansen voor ieder kind!

Organisatie informatie

De KinderAcademie is een weekendschool voor kinderen uit groep 7 en 8 in Delft. Elk jaar kunnen er 25 leerlingen starten met het programma na een intensieve selectieperiode. Kinderen melden zich vrijwillig aan en de deelname is voor hen gratis. De KinderAcademie zet zich in voor kansengelijkheid voor kinderen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Gedurende het tweejarige programma leren de kinderen verschillende beroepen kennen van vakkrachten uit de praktijk. Beroepen waarmee de kinderen kennis maken zijn bijvoorbeeld brandweerman- of vrouw, politieagent, DNA onderzoeker, meubelmaker, fietsenmaker, muzikant, regisseur politicus en architect.

Daarnaast oefenen de kinderen elke zondag met de 21ste eeuwse vaardigheden. Na elke les reflecteren zij op hun geoefende vaardigheden, bijvoorbeeld samenwerken, zelfregulering of sociale vaardigheden.

De KinderAcademie is een stichting en bestaat dankzij vrijwilligers en gastdocenten die zich met veel enthousiasme en plezier inzetten om de zondag voor deze kinderen mogelijk te maken. De KinderAcademie wordt gesteund door sponsoren en fondsen.

Current job openings at KinderAcademie Delft

Geen vacatures gevonden.