Humanitas Home-Start Delft

Met iemand samen gaan, daar heeft de ander wat aan!

Organisatie informatie

Een luisterend oor zijn voor een gezin, help jij zo een gezin vooruit? Ook in en buiten Coronatijd!

Vrijwilligers van Humanitas Home-Start bieden een luisterend oor, helpen het netwerk van een gezin te vergroten, spelen met kinderen, lezen voor, gaan mee naar de speeltuin, helpen het gezin wegwijs te worden in de samenleving, helpen met huiswerk maken e.d. Vrijwilligers helpen in en buiten Coronatijd via whatsapp videobellen en email. Ook wordt er gewandeld met de ouder van een gezin op 1,5 meter afstand en ook wordt het gezin thuis bezocht. Dat alleen als de vrijwilliger en het gezin dat aandurven.  Zodra er genoeg vrijwilligers zijn gaat er weer een training van start, digitaal maar ook als iedereen dat aandurft in een trainingsruimte. Het kan beide en we kiezen in overleg met de deelnemers welke vorm de training aangeboden wordt.  Interesse in dit vrijwilligerswerk informatie te verkrijgen via  www.home-start.nl  en/of via coördinator Ina Gebuijs via M:0612461090 0f E: i.gebuijs@humanitas.nl

We vragen mensen in de leeftijd vanaf 20 tot 80 jaar.  Opvoedervaring of affiniteit met opvoeden en het gezinsleven, iets voor anderen willen betekenen en goed kunnen luisteren naar een ander is belangrijk voor dit vrijwilligerswerk. Een jaar lang een paar uurtjes per week beschikbaar  zijn is wat er ook gevraagd wordt. Om het vrijwilligerswerk te kunnen doen, krijgt u eerst een kennismakingsgesprek en vervolgens een basistraining. Verder vragen we een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (wordt betaald door Humanitas).

Home-Start biedt praktische en lichte opvoedingsondersteuning aan ouders van gezinnen met tenminste één kind van 0 tot 15 jaar, waar het in het gezin even niet zo lekker loopt. Voor die ouders is het soms prettig om met een gelijkwaardig iemand, een gezinsmaatje, over de opvoeding te praten,  zorgen te delen of samen iets gezelligs te ondernemen. Dat is wat de vrijwilligersinzet van Home-Start kan betekenen voor gezinnen. De vrijwilliger komt één dagdeel per week voor de periode van een jaar. Een moeder die goed in haar vel zit, is een betere moeder. Dit tijdelijk steuntje in de rug kan daartoe helpen. De Home-Start vrijwilliger werkt vanuit de vraag van het gezin. Er wordt begeleiding geboden door een coördinator . U staat er niet alleen voor.

Concreet betekent de ondersteuning het volgende. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en kan met de ouder praten over opvoeding, zorgen delen, helpen het netwerk te vergroten, wegwijs helpen worden  in de buurt en samenleving, spelen met kinderen en gezellige activiteiten ondernemen met kinderen en gezin en meegaan naar afspraken. Ook kan de vrijwilliger een rol spelen in het versterken van de Nederlandse taal van de ouder en het gezin d.m.v. het gesprek,  lezen en spel. Deze ondersteuning is gratis voor gezinnen.

Website www.home-start.nl en lokaal www.humanitasdelft.nl op deze laatste site zijn ook nog ander vrijwilligersvacatures te vinden bij Humanitas in Delft.

Current job openings at Humanitas Home-Start Delft

Humanitas Home-Start Delft Nassaulaan 23, 1ste etage kamer 028, 2628 GA Delft, Delft apr, 06