Duurzaamheidscentrum De Papaver

Organisatie informatie

Stichting Duurzaamheidscentrum De Papaver is in februari 2015 opgericht. De Stichting heeft per 1 juli 2015 het Natuur- en Milieucentrum De Papaver van de gemeente Delft overgenomen. De komende jaren wil de Stichting De Papaver transformeren naar een duurzaamheidscentrum. Doel van de Stichting is om duurzaam denken en doen in de regio Delft te stimuleren. Dit wil zij o.a. bereiken door:

  • een kwalitatief hoogwaardig, vernieuwend en gevarieerd aanbod aan Natuur- en Milieueducatie (NME) te bieden voor de basisscholen in Delft en Pijnacker-Nootdorp. 
  • een scala aan activiteiten te bieden voor jong en oud die in het teken staan van duurzaamheid, natuur en milieu. Denk hierbij aan excursies, workshops, speurtochten, interactieve tentoonstellingen, duurzame producten, acties in het teken van 'supporter van schoon' en inspirerende tuinen.  

  • mensen te inspireren tot een duurzame lifestyle door middel van onze website, sociale media en activiteiten.

Naast deze activiteiten is De Papaver van haar financiering afhankelijk van inkomsten uit verhuur. De Papaver verhuurt ruimtes en biedt daarbij ook biologische catering aan. 

De Papaver zou niet kunnen bestaan zonder de meer dan 60 vrijwilligers die werkzaam zijn in o.a. de tuinen, de receptie, de NME en voor tentoonstellingen. Wij hebben regelmatig vacatures voor allerlei functies. 

Current job openings at Duurzaamheidscentrum De Papaver

Duurzaamheidscentrum De Papaver Delft dec, 24