Blijf in beweging! – sporten is echt leuk en geeft extra energie

De Sport- en beweegwijzer voor 50-plussers is geüpdatet

Een papieren versie kan opge­haald worden bij de receptie van Delft voor Elkaar aan de Van Bleyswijckstraat 91. De brochure is digitaal in te zien op onze website www.delftvoorelkaar.nl/sport-en-beweegwijzer-50-plussers/.

“Ik hoop dat dit boekje iedereen inspireert om te sporten. Het is echt leuk en geeft extra energie”
Karin Schrederhof, Wethouder Wonen, Wmo en sport

Gezellig en gezond

Steeds meer mensen doen tot op hoge leeftijd aan sport of nemen deel aan beweegactiviteiten. Het is bewezen dat senioren met een actieve leefstijl minder gezond­heidsproblemen hebben. Wie re­gelmatig beweegt voelt zich fitter en heeft een beter humeur. Ook mensen die gezondheidsklachten hebben en meer gaan bewegen krijgen meer energie en hebben minder last van hun aandoening of beperking. Dus aarzel niet en kom in beweging.

Altijd iets dat bij je past

Meer bewegen is eenvoudig in je leven in te passen en hoeft niet veel te kosten. Neem wat vaker de fiets in plaats de auto of de trap in plaats de lift. Samen sporten en bewegen werkt motiverend en is gezellig. Of je nu al wat ouder bent, een chronische aandoening hebt dan wel meer of minder conditie hebt. Er is altijd wel iets dat bij je past. Je vindt het in de nieuwe Sport- en beweegwijzer voor 50-plussers.

Cursus ‘val en balanstraining voor 60-plussers’

Een ongeluk zit in een klein hoek­je, zowel binnen- als buitenshuis. Zeker als je een dagje ouder wordt. Ben je 60-plusser en wil je het risico op vallen verminde­ren? Doe dan mee met de cursus ‘valpreventie en balanstraining’ bij hockeyvereniging Ring Pass Delft. Deze cursus wordt gegeven door Trudy Breur.
Wil je weten of de cursus iets voor je is? Op maandag 28 januari en vrijdag 1 februari kan je meedoen met een gratis proefles. De hele cursus duurt twaalf weken en kost €50. Het werkt echt. Meer informatie en aanmelden kan via info@delftvoorelkaar.nl of 015 760 02 00.

Durf te vragen!

Heb je vragen over sport, wonen, zorg, financiën of welzijn? Wij helpen je verder. Ga naar een van onze wijkcontactpunten, stuur een mail naar info@delftvoorelkaar.nl of bel met het centrale nummer van Delft voor Elkaar via 015 760 02 00.