Bewegen op muziek: Delftse senioren dansen op de binnenplaats

Bij woonzorgcentrum Pieter van Foreest Delfshove klonk er vrijdag 17 april vrolijke muziek vanaf de binnenplaats. In een voor senioren lastige periode, was het de hoogste tijd om samen met Delft voor Elkaar in beweging te komen. Meer dan 20 enthousiaste deelnemers deden op gepaste afstand mee aan de beweegles op muziek.

Ook Delftse senioren gaan creatief om met de beperkingen die deze tijd met zich meebrengt. Daar waar veel mensen nu vooral online activiteiten opzoeken, swingen de bewoners van Delfshove liever ‘offline’. Om actief en gezond te blijven, deden ze daarom mee met de eerste editie van ‘Bewegen op muziek’. Op de binnenplaats van het woonzorgcentrum werd, onder begeleiding van Delft voor Elkaar, met plezier bewogen.

Eigen niveau
De beweegles zorgt voor een leuke en gezonde afleiding, nu veel senioren al weken binnen blijven. De muziek zorgt daarbij voor de gewenste vrolijke stemming en zorgt tegelijkertijd voor een lekker tempo voor de oefeningen. Danspassen, beenspieroefeningen en armbewegingen, alles kwam voorbij. Senioren doen zowel zittend als staand mee. Voor iedereen een leuke en uitdagende les.

Samenwerking Delfshove
Het zorgpersoneel begeleidde de senioren veilig naar de binnenplaats en zorgde er samen met de buurtsportcoaches voor dat de 1,5e meter afstand te allen tijde werd bewaard. Het was een leuke, gezonde én veilige activiteit; volgende week weer!