Speciaal voor alle leden van de Delftse sportverenigingen heeft op zaterdag 6 maart het Delfts eSports FIFA Toernooi plaatsgevonden. Aan dit toernooi hebben 66 deelnemers van 19 Delftse sportverenigingen meegedaan. De deelnemers speelden vanuit huis online voetbalwedstrijden. Zij namen het allereerst op tegen leden van hun eigen vereniging in een poule van vier, waarna de beste 32 doorgingen naar de knock-outfase.

In de knock-outfase werd het al snel duidelijk wie tot de grote favorieten behoorden. Uiteindelijk stonden Jesse Keizer van voetbalvereniging DHL en Aike Lampe van voetbalvereniging DVC in de grote finale. In deze finale werd al vroeg duidelijk waarom Aike werd gezien als de grootste kanshebber, gezien zijn eerdere resultaten (o.a. 9-0 winst in de halve finale!). Na 20 minuten gespeeld te hebben stond het al 2-0. De opdracht voor Jesse werd hierdoor wel erg lastig. Na 90 minuten stond er 5-0 op het scorebord en daarmee kroonde Aike Lampe zich als allereerste esports kampioen van Delft.

De strijd om de 3e en 4e plek was een stuk spannender. Mike Slingerland van D.V.V. Delft nam het hierin op tegen Karim Ross van SEP. In een gelijk opgaande wedstrijd trok Karim aan het langste eind, 1-2. Voetbalvereniging SEP kan trots zijn, zij waren namelijk het meest vertegenwoordigd (9 deelnemers) tijdens het FIFA-toernooi.

Tijdens het evenement konden de deelnemers en andere geïnteresseerden online meekijken via een livestream. Er was een studio ingericht waar commentatoren van WePlay Esports live verslag deden van de wedstrijden, de wedstrijden analyseerden en de deelnemers interviewden.

Gezien het enthousiasme van de deelnemers gaan de verenigingsondersteuners van Delft voor Elkaar onderzoeken hoe we esports i.c.m. fysieke beweging meer kunnen inzetten binnen het Delftse verenigingsleven. Hiervoor hebben de verenigingsondersteuners een vragenlijst ontwikkeld.  Zij zouden het erg waarderen als je deze vragenlijst wilt invullen. Het invullen kost maar 3 minuten. Alvast vriendelijk bedankt voor jouw tijd!