Welkom in Delft

Prijs: Gratis
Locatie: Delftse Buur - , ,
Telefoonnummer: 06 5237 3378

Welkom in Delft is een samenwerkingsverband van Delftse initiatieven, waaronder de DelftseBuur, Gemeente Delft en Stichting Present, met als doel om nieuwe bewoners van Delft welkom te heten. Met de komst van veel vluchtelingen naar Nederland draagt ook Delft haar steentje bij. Om mensen een warm welkom te geven in Delft steken gemotiveerde vrijwilligers dagelijks hun handen uit de mouwen om de nieuwe bewoners te ondersteunen.

Er zijn al veel Delftse initiatieven die zich hebben aangemeld om te helpen. Hieronder een aantal partijen op een rij: 

DelftseBuur

Stichting DelftseBuur werkt met vrijwilligers die (oorlogs-)vluchtelingen een paar uur per week gedurende enkele maanden ondersteunen bij sociale inburgering: koffiedrinken en/of samen eten (soms met andere Delftenaren), de stad verkennen, een telefoontje plegen, de gewone dagelijkse dingen die je soms voor anderen doet en ondertussen Nederlands oefenen. Luisteren en aandacht - nabuurschap in Delft.

Stichting Present

Stichting Present is in contact met gast(gezinnen) die ondersteuning kunnen en willen bieden op sociaal gebied en eventueel maatschappelijk.

Raad van Kerken

De Raad van Kerken Delft biedt ondersteuning op allerlei gebied, sociaal maatschappelijk, geldzaken en praktisch.

Interkerkelijk Diaconaal Beraad

Het Interkerkelijk Diaconaal Beraad biedt ondersteuning op financieel gebied (kleine onkostenvergoeding) voor vluchtelingen.

Stichting Johanniter Hulpgroep

De Stichting Johanniter biedt Hulp in huis op het gebied van klussen en of ondersteuning in vervoer. Zij bieden meerdere keren per jaar een gratis maaltijd aan.

Taste

Bewonersgroep Taste aan de Roland Holstlaan biedt elke vrijdagavond een gratis maaltijd aan en er zijn activiteiten te doen op hun locatie. Zij kunnen ook eventueel ondersteunen bij het ondernemen van activiteiten buitenshuis.

Stadsboerderij Delft

Deze bewonersgroep, bestaande uit gezinnen die wonen in de Stadsboerderij Delft, kan praktische ondersteuning bieden zoals gezamenlijk eten, bieden van kleding, speelgoed, enz.

Protestantse kerk Delft

Vanuit de gemeenschap van de Protestantse kerk Delft zijn er leden die als vrijwilliger aan de slag willen als maatschappleijke ondersteuner, daarnaast zijn er vrijwilligers die op sociaal gebied iets willen betekenen zoals het ondernemen van activiteiten in Delft.

Participe Delft

Participe brengt haar cliënten bij elkaar met het initiatief Welkom in Delft. De cliënten worden geïnformeerd over de verschillende initiatieven van de werkgroep Werkgroep Welkom in Delft.

Delft voor Elkaar

Onze Thuisadministratie helpt bewoners voor langere tijd om de administratie thuis op orde te brengen en te houden.

De formulierenbrigade kan helpen bij het uitzoeken op welke inkomensondersteunende regelingen bewoners van Delft recht hebben. Daarnaast helpt de brigade bij het invullen van verschillende formulieren (zoals voor huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvang, enz).

Zelf meehelpen

Wilt u ook  uw steentje bijdragen? Dan kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij het initiatief waarbij u graag wilt aansluiten. Of u kunt uw organisatie aanmelden door contact op te nemen met de DelftseBuur. Mail naar info@delftsebuur.nl of bel 06 - 5237 3378.