Vitalis Maatjes

Prijs: Gratis
Locatie: Vitalismaatjes - Burgemeester van Karnebeeklaan 6 , 2585 BB , 's-Gravenhage
Telefoonnummer: 06 3827 6588

Stichting Vitalis ziet dat veel kinderen opgroeien in een omgeving waar niet alles op rolletjes loopt. Ook voor ouder(s)/verzorger(s) van het kind is het niet altijd makkelijk.
Redenen dat er behoefte is aan een volwassen maatje voor een kind of jongere (5-18 jaar) kunnen zijn: een tekort aan aandacht vanwege een (zorgelijke) gezinssituatie door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische problematiek van de ouders/broers of zusjes en/of het ontbreken van een steunend en sociaal netwerk. Hierdoor groeit het kind mogelijk geïsoleerd op en kan het sociaal-emotioneel achterstanden oplopen.

Vitalis koppelt een kind aan een door hen getrainde vrijwilliger na een zorgvuldig matchingsproces waarbij o.a. gekeken wordt naar karakter, gedeelde interesses, de behoefte van het kind en natuurlijk de kwaliteiten van de vrijwilliger.
Eenmaal aan elkaar voorgesteld ondernemen zij samen laagdrempelige activiteiten zoals bijvoorbeeld sporten, uitstapje naar de kinderboerderij, naar de bieb, spelletjes spelen bij de vrijwilliger thuis of koken, nieuwe ervaringen laten opdoen, strand, musea, helpen bij een spreekbeurt of gewoon een filmpje kijken met een bak popcorn.

Het doel is dat het kind even weg is van de zorgen thuis, onbezorgd plezier heeft, zijn wereld wat groter wordt, kan opfleuren van de individuele en positieve aandacht van zijn maatje, kan groeien in zijn zelfvertrouwen en steviger in zijn schoenen komt te staan. Hiermee beoogt stichting Vitalis intensieve professionele hulpverlening te voorkomen.

De koppeling duurt minimaal één jaar (bij een wekelijks contact) en maximaal anderhalf jaar (bij eens in de twee weken).

Kijk op Vitalis Maatjes voor meer informatie.