Taal Sociaal in Het Buitenhuis

Prijs: Eigen bijdrage
Locatie: Wijkcentrum het Buitenhuis - Buitenhofdreef 274 , 2625 RE , Delft
Telefoonnummer: 06 - 2001 8176

Delft voor Elkaar organiseert in de Vleugel en in Wijkcentrum het Buitenhuis Taal Sociaal voor mannen en vrouwen uit Delft waarvan de Nederlandse taal niet de moedertaal is. De lessen zijn erop gericht om hun taalvaardigheid te verbeteren. Het beter beheersen van de Nederlandse taal draagt bij aan de zelfredzaamheid van mensen, doorbreekt sociaal isolement en kan er zelfs voor zorgen dat mensen het zelfvertrouwen en enthousiasme krijgen om actief mee te doen in de samenleving.
De deelnemers beginnen niet helemaal op ‘nul’, maar de lessen zijn gericht op mensen die al een taalcursus hebben afgerond. De lessen worden gegeven door vrijwilligers en vinden één keer per week plaats.

Een sociale functie
Naast het verbeteren van de Nederlandse taal hebben de lessen ook een sociale functie. Soms zijn de conversatielessen de eerste kennismaking met de Nederlandse cultuur.

Spreekuur en/of inschrijven
Interesse in deelname aan de Taal Sociaal lessen? Het inloopspreekuur is woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Vleugel. U kunt ook een afspraak maken buiten deze tijden. Taal Sociaal is ook bereikbaar via de email taalsociaal@participedelft.nu Bellen is mogelijk via 015 760 02 00.

De kosten zijn 25 euro per cursusjaar.