11 tot 15 maart: de week voor de gezonde jeugd

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gaf vrijdagmiddag 8 maart jl. in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. De Koning opende de week samen met kinderen. Zij gaven symbolisch het estafettestokje door aan alle kinderen in Nederland.

In de week voor de Gezonde Jeugd van 11 tot 15 maart kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving. Jongeren bewegen niet genoeg. Dit blijkt uit het rapport ‘Gezondheid en Welzijn van Scholieren’, de Nederlandse tak van Health Behaviour in Schoolaged Children (HBSC)Meer lezen? Download het rapport.

JOGG-Delft
JOGG-Delft moedigt alle Delftse kinderen aan om ‘Goed Bezig!’ te zijn. Bewegen, water drinken en groente eten is belangrijk voor ieders gezondheid: zowel om een gezonde leefstijl te hanteren én om zo op gezond gewicht te blijven.

Want gezonde kinderen zijn gelukkige kinderen en gezond bezig zijn is voor alle kinderen vanzelfsprekend, lekker en leuk! Jongeren, maar ook hun ouders en hun omgeving, staan bij alle activiteiten, om gezond leven de norm te maken, centraal.

#stapvooruit2019
JOGG Delft vraagt aan Delftse professionals om hun (gezonde) activiteit te delen met JOGG-Delft (#JoggDelft) en ook met #stapvooruit2019.

Een gezonde leefstijl is een goede voorbereiding op je toekomst. Gezond bezig zijn is ‘Goed bezig!’ zijn!