Wereld Alzheimerdag in het Reinier de Graaf Gasthuis op 21 september

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Dat betekent dat aandacht gevraagd wordt voor de ziekte dementie. Daarbij wordt gekeken naar de impact van deze ziekte voor de persoon en voor familie en vrienden. Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag wordt op 21 september van 13.45 tot 15.45 uur in het Reinier de Graaf Gasthuis een bijeenkomst georganiseerd. Het thema is: “Meer dan gewoon vergeten?”

Bijeenkomst

Bij deze bijeenkomst lichten een wijkverpleegkundige, neuroloog, neuropsycholoog en een casemanager toe hoe de ziekte ontstaat, en spreken zij over ‘de eerste signalen van alzheimer tot aan het traject na het stellen van de diagnose’. Deze voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden, patiënten, mantelzorgers en ketenpartners uit de regio Delft.

Dementie-keten Delft

Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Dementie-keten Delft. Hierin werken medewerkers vanuit verschillende Delftse zorg- en welzijnsinstellingen met elkaar samen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig; er is voldoende plaats voor alle geïnteresseerden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Elaine Dingemans, cliëntondersteuner Delft voor Elkaar via 015 760 02 00. U kunt met allerlei sociale en praktische vragen ook altijd terecht bij een van de wijkcontactpunten van Delft voor Elkaar. Medewerkers geven u persoonlijk advies en denken mee over een oplossing. Kijk voor meer informatie op www.delftvoorelkaar.nl/contact.

Locatie bijeenkomst ‘Meer dan gewoon vergeten?’: Reinier de Graaf Gasthuis in Delft op de Reinier de Graafweg 5. Zaal: Melkmeisje 2-3.

Programma

13.50 uur          Niet Pluisgevoel in de thuissituatie

14.05 uur          Verschillende vormen van dementie (diagnostiek, behandeling)

14.35 uur          Manieren van omgaan met beperkingen

14.50 uur          Na de diagnose