Stagelopen in Delft

Patrick Lammerse (19) en Nick Dejalle (19) hebben voor hun studie Sportmarketing & Management van september tot eind december stage gelopen bij het bedrijf Sport & Evenementen Haaglanden, onderdeel van Delft voor Elkaar. Patrick hield zich bezig met het evenement ‘Word Kika de Baas’ en Nick heeft onderzocht hoe Sport & Evenementen Haaglanden ‘Bedrijfssport’ kan verbeteren. Naast de reguliere stageopdracht vanuit school hebben beide heren diverse taken en projecten gekregen waarbij ze ons goed hebben geholpen!

Paspoort

 

Naam:

Nick Dejalle (19)

Opleiding:

Sportmarketing & Management (3e jaar)

Vrije tijd:

Ik voetbal en geef voetbaltraining

Bijbaan:

Vakkracht bij SE Haaglanden

Hoe ben je bij Sport & Evenementen Haaglanden terecht gekomen?

Dit is al mijn tweede stage bij Sport & Evenementen Haaglanden: in mijn eerste jaar ben ik hier binnengekomen voor mijn eerste stage. De eerste stageperiode was zo goed bevallen aan beide kanten dat ik er een baantje uit kreeg. Deze bijbaan als vakkracht heb ik nu nog steeds.

Omdat het nog onzeker was of ik wel doorging met mijn opleiding in Nederland had geen uitgebreide zoektocht gedaan naar een stagebedrijf. Maar in m’n achterhoofd dacht ik altijd aan Sport & Evenementen Haaglanden (onderdeel van Delft voor Elkaar). Toen duidelijk was dat ik mijn derde jaar nog gewoon in Nederland zou volgen heb ik gevraagd bij Sport & Evenementen Haaglanden of het mogelijk was om daar mijn 3e jaars stage te lopen en gelukkig was ik welkom. Inmiddels loop ik nu al 2 maanden stage bij Sport & Evenementen Haaglanden en heb het er nog steeds goed naar m’n zin.

Wat is jouw stage opdracht?

Mijn stageopdracht is het verbeteren van de commerciële dienst ‘Bedrijfssport’. Deze dienst wordt aangeboden om bedrijven een mogelijkheid te bieden om gestructureerd te sporten tijdens werkuren. Hierbij hoeven bedrijven alleen maar aan te geven dat zij interesse hebben om te sporten en verder pakt Sport & Evenementen Haaglanden dan het hele proces op. Ik ben op dit moment aan het kijken hoe we de communicatie-uitingen kunnen verbeteren zodat ‘Bedrijfssport’ meer in de spotlight komt.

 
Hoe verloopt jouw stage?

Tot nu toe verloopt m’n stage goed. Het is heel druk met m’n oorspronkelijke opdracht maar ook met alle extra opdrachten die je van collega’s krijgt. Naast mijn oorspronkelijke opdracht heb ik namelijk meerdere dingen georganiseerd, zoals een meidendag in samenwerking met De Brijder, hierbij ging het over alcoholpreventie. Naast de meidendag ben ik nu ook druk bezig met een project genaamd ‘2getherfit’. Hierbij worden tieners met een ongezonde levensstijl en die niet weten hoe ze die moeten verbeterd handvaten aangeboden om een gezonde levensstijl te starten. Daarnaast zijn er ook nog veel administratieve klusjes en heb ik ook nog mijn klusjes als vakkracht. Gelukkig ben ik hierdoor wel bezig en vliegen de dagen voorbij.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiaires?
Wees vooral jezelf en wees ook niet bang om te vragen, het is natuurlijk een beetje cliché want als ‘nieuwkomer’ durf je niet altijd uitleg te vragen, maar juist door dit te doen laat je een gedeelte initiatief zien en laat je zeker zien dat je er bent om te leren. Over initiatief gesproken, als je toevallig even vrij hebt, ga niet achterover zitten maar vraag of er nog iets gedaan kan worden. Laat zien dat je over een goede werkethos bezit en dat je graag bij alles betrokken bent. Daarnaast is het bekend dat je altijd aan je afspraken moet houden en simpelweg moet leveren wat wordt gevraagd.

 

Paspoort

 

Naam:

Patrick Lammerse (19)

Opleiding:

Sportmarketing & Management (3e jaar)

Vrije tijd:

Hardlopen en (zaal)voetbal

Bijbaan:

Op dit moment geen bijbaan naast de studie


Hoe ben je bij jouw stagebedrijf terecht gekomen?
Via het evenement ‘Op de Stip’, dat mijn school eerder dit jaar organiseerde, konden leerlingen zich inschrijven om een pitch van 2 minuten te geven over zichzelf voor verschillende bedrijven om zo aan een stageplek te komen. Eén van de bedrijven waarvoor ik mij had ingeschreven was Sport & Evenementen Haaglanden. Ik kende dit bedrijf nog niet maar werd enthousiast door de leuke stageopdracht. Op basis van mijn presentatie ben ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek ging over de stageopdracht maar ook over mijzelf. Wat zijn mijn sterke punten, wat zijn mijn zwakke punten en vooral hoe kan ik mijzelf ontwikkelen tijdens deze stage? Het gesprek ging goed want na een aantal weken kreeg ik bericht dat er per 31 augustus een stageplaats voor mij beschikbaar was bij Sport & Evenementen Haaglanden.

Wat is jouw stage opdracht?
Mijn stage opdracht is het organiseren van het ‘Word KiKa de Baas’ zaalvoetbaltoernooi. Dit toernooi wordt elk jaar door Sport & Evenementen Haaglanden georganiseerd. Via de gemeente heeft SEH een aantal sporthallen en data gekregen, vervolgens was het aan mij om dit toernooi vorm te geven. Op dit moment zijn wij bezig met de werving van deelnemers voor dit toernooi. De opdracht is erg leuk en uitdagend en past prima in een HBO sportgerichte opleiding.

Hoe verloopt jouw stage?
Goed! Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij SEH, leuke collega’s en een goede werksfeer. Wat ik prettig vind is dat ik behandeld wordt als medewerker en niet als een student, daardoor kan je een bedrijfshouding ontwikkelen wat een belangrijk doel is van een stage. Naast het organiseren van het ‘Word KiKa de Baas’ toernooi heb ik nog andere taken zoals het geven van een les peutergym, ondersteuning op evenementen en andere uitvoerende of administratieve taken.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiaires?
Toon initiatief! Zeker in de eerste weken van een stage wordt er een beeld gevormd. Zorg dat je altijd hard werkt en ondersteuning vraagt als je iets niet begrijpt. Daarnaast is het maken van duidelijke afspraken met het bedrijf maar ook met de school van belang. Zorg dat er van beide partijen duidelijk is wat er in de stage periode verwacht wordt en waar je aan het eind van de stage moet staan. Fouten maken kan altijd, daar is niets mis mee. Zorg alleen dat je leert van deze fouten zodat je in het vervolg dit niet meer doet. Een stage blijft een middel om toe te werken naar een later doel!