GIDS training ervaringsdeskundig consulent GGZ

Leer hoe je anderen kunt helpen met jouw ervaring.

Voor wie?
Heb je ervaring met de geestelijke gezondheidszorg, als cliënt of als familielid? Ben je al een eind op weg met het verwerken van deze problemen en wil je je ervaring gebruiken om andere cliënten en hun naasten te helpen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Ervaringsdeskundig consulent GGZ
Als ervaringsdeskundige heb je al veel kennis opgedaan. In deze cursus doe je nog meer kennis op en leer je technieken om anderen te helpen. Zo leer je bijvoorbeeld werken met de sociale kaart, een wegwijzer over zorgorganisaties. We gaan in op manieren om informatie te zoeken, bespreken wettelijke regelingen en zullen gesprekstechnieken toepassen. Je leert hoe je klanten goed kunt begrijpen en hen de weg kunt wijzen naar de meest geschikte  hulpverleners. Deze basiscursus geeft verschillende mogelijkheden. Het is een opstapje om vervolgopleidingen te doen waardoor je ervaringsdeskundig beroepskracht kunt worden. Ook kun je doorgaan als ervaringsdeskundig vrijwilliger. Voor mensen die bij GIDS willen gaan werken, is het volgen van de cursus een voorwaarde.

Programma
We hebben op maandag 15 januari 2018 een kennismakingsles. In de weken daarna krijg je lessen in gesprekstechnieken. Na een onderbreking van een maand start het hoofdgedeelte van de cursus. Hierin maak je door middel van oefeningen kennis met onderwerpen als psychische aandoeningen, de rol van de omgeving, hoe de toegang tot hulp geregeld is, geldzaken en nog veel meer.

Lessen worden gegeven door GIDS GGZ, maar ook door Doel Delfland en een enkele gastdocent.

Duur en locatie
De lessen vinden plaats op maandagen, van 10.30 tot 14.00 uur met een half uur onderbreking voor de lunch. Ze worden gegeven in het zalencentrum van GGZ Delfland aan de Sint Jorisweg 2 in Delft. De eerste les – op 15 januari – is in de zaal ‘De Naald’.

Het lesrooster bevat ruim 10 lessen, verspreid over de maanden januari tot en met juni 2018. Meer informatie over de data en het programma wordt in de kennismakingsles gegeven.

Het is handig om een notebook, tablet of smartphone mee te nemen.

Kosten
De cursus is gratis voor mensen met een WMO-indicatie. Heb je geen WMO-indicatie dan zijn de kosten € 20,-.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@gidsggz.info. Zet in het onderwerp van de e-mail ‘Training Ervaringsdeskundig Consulent GGZ’. En vermeld in de e-mail je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Vermeld ook, indien van toepassing, of je een WMO-indicatie hebt.

Meer informatie
GIDS GGZ
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Tel.: 015 – 260 7524

Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 14.00 uur.
www.gidsggz.info